Άδεια ειδικού σκοπού: Με αναδρομική ισχύ η νομοθετική ρύθμιση

13.01.2022 / 11:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mathites_paidia_sxoleio_APEMPE_11_05_2021-2048x1152

Την Τετάρτη θα ρυθμιστεί με την μορφή ειδικής νομοθετικής ρύθμισης το θέμα της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών που νοσούν με κορονοϊό.

Η άδεια ειδικού σκοπού όπως έχει ήδη μεταδώσει το newsit.gr θα έχει διάρκεια πέντε ημερών, όσο είναι δηλαδή και το πρωτόκολλο της καραντίνας από τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα θα υπάρχει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ειδική συνεννόηση έτσι ώστε να έχει αναδρομική ισχύ, για να συμπεριλάβει και αυτούς που χρεώθηκαν ημέρες από την κανονική τους άδεια γι αυτό το λόγο.

Η συγκεκριμένη άδεια μπορεί να επεκταθεί σε περίπτωση που το παιδί που νοσεί συνεχίζει να εμφανίζει συμπτώματα ή θετικότητα στον διαγνωστικό έλεγχο.

Μέχρι σήμερα η άδεια ειδικού σκοπού χορηγούνταν μόνο σε γονείς παιδιών των οποίων η σχολική μονάδα ή το τμήμα είχε διακόψει τη λειτουργία εξαιτίας της συμπλήρωσης του ποσοστού 50% + 1 νοσούντων μαθητών.

Πλέον το συγκεκριμένο μέτρο επεκτείνεται και σε γονείς μαθητών που έχουν διαγνωστεί θετικοί στη νόσο, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως η διακοπή λειτουργίας της σχολικής τους μονάδας ή του τμήματος τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, ανά τρεις ημέρες άδειας ειδικού σκοπού προστίθεται υποχρεωτικά μία ήμερα ετήσιας κανονικής άδειας του εργαζομένου η οποία αφαιρείται από τη συνολική δικαιούμενη κανονική άδεια για το έτος 2022.

Παρόμοια ρύθμιση επεξεργάζεται και το Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα