Αχτσιόγλου για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Απελπισμένα κόλπα για αλλαγή ατζέντας

11.03.2021 / 12:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
axtsioglou

Σε πανικό εξαιτίας των αντιδράσεων για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και το σχετικό διάγγελμα του πρωθυπουργού αποδίδει η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ ¨Εφη Αχτσιόγλου τις πρωινές εξαγγελίες Μητσοτάκη για την οικονομία.

Η βουλευτής κάνει λόγο για προσπάθεια αλλαγής ατζέντας, ενώ ως προς την ουσία των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζει πως πρόκειται για μικροβελτιώσεις και αποσπασματικές παρατάσεις σε ανεπαρκή μέτρα που δεν μπορούν να βοηθήσουν μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους να ανασάνουν.

«Ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει σε δήλωσή της «πανικόβλητος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε ένα νέο διάγγελμα για δήθεν ‘’νέα’’ μέτρα οικονομικής ανακούφισης, προσπαθώντας προφανώς να αλλάξει την ατζέντα της διάχυτης αναταραχής και βίας που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία, ελπίζοντας ότι θα κουκουλώσει τη γενικευμένη κατακραυγή που ακολούθησε το πρόσφατο διάγγελμά του με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και επιδιώκοντας να αποσείσει για άλλη μια φορά τις ευθύνες του την κρίσιμη στιγμή. Την κίνηση αυτή καθ’ εαυτή, την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά την ουσία των μέτρων υπογραμμίζει πως «έχει πια παντοιοτρόπως αποδειχθεί ότι με μικροβελτιώσεις και αποσπασματικές παρατάσεις στα ανεπαρκή μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να βγει από το υφεσιακό τούνελ στο οποίο έχει εισέλθει, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανασάνουν και να επανεκκινήσουν ενώ οι εργαζόμενοι δεν προφυλάσσονται από τη φτωχοποίηση».

Απαντώντας στην αναφορά του πρωθυπουργού περί μίζερων προβλέψεων της αντιπολίτευσης για την ύφεση σημειωνει:
«Ως προς τη χλεύη του κ. Μητσοτάκη για τις προβλέψεις περί ύφεσης, θα του προτείναμε να ρίξει μια ματιά στον Προϋπολογισμό που η δική του κυβέρνηση εισηγήθηκε και ψήφισε πριν από λίγους μήνες, καθώς και στις ανακοινώσεις του οικονομικού του επιτελείου όλη την προηγούμενη χρονιά και ίσως να ξανασκεφτεί σε ποιους την απευθύνει».

Και καταλήγει: «Ένα είναι βέβαιο: με απελπισμένα επικοινωνιακά κόλπα ούτε η οικονομία ανακάμπτει ούτε η κοινωνία αποσπάται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα