«Αχαϊκή» τράπεζα: Έρχεται «τσουνάμι» παραγραφών για κατηγορούμενους της υπόθεσης

27.02.2023 / 11:53

Σε δίκη χωρίς κανένα κοινωνικό και ποινικό αντίκρισμα κινδυνεύει να εξελιχθεί αυτή που αφορά στην κατάρρευση της «Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας», με το πέπλο των παραγραφών να αποτελεί πλέον γεγονός.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» για δύο από τους 80 εμπλεκόμενους  οι οποίοι «κάθονται» στο εδώλιο, τα αδικήματα για τα οποία  κατηγορούνται παραγράφηκαν με αποτέλεσμα η όποια απόφαση όποτε και αν  εκδοθεί να μην έχει καμία αξία.

Ωστόσο τα… καλύτερα για την υπόθεση βρίσκονται μπροστά, καθώς σύμφωνα με τις ημερομηνίες τέλεσης των αδικημάτων του καθενός εκ των κατηγορούμενων,  στους επόμενους τρεις μήνες έρχεται παραγραφή αδικημάτων για άλλους δεκαπέντε από αυτούς, οι οποίοι επίσης δεν θα έχουν καμία αγωνία για το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Στην ουσία οι παραγραφές που έχουν γίνει και αυτές που με μαθηματική ακρίβεια θα γίνουν μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, είναι προπομπός των όσων θα ακολουθήσουν, με το σενάριο της παραγραφής των αδικημάτων  και για τους 80 κατηγορούμενους να είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Η βεβαιότητα αυτή προκύπτει από τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τα όρια παραγραφής, σύμφωνα με τα οποία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει η υπόθεση της «Αχαϊκής» να έχει τελεσιδικήσει όχι μόνο στον πρώτο αλλά σε όλους του βαθμούς κάτι το οποίο θεωρείται σύμφωνα με τους ρυθμούς εκδίκασης και έκδοσης αποφάσεων από τα Ελληνικά δικαστήρια αδύνατον.

Η εκτίμηση που υπάρχει από πλευράς μεριδιούχων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ‘Ν» ο δικηγόρος τους Βασίλης Μάρκου είναι ότι όλα κρίθηκαν στους χρόνους που απαιτήθηκαν προκειμένου να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και όλα τα στάδια μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο .

Άνθρωποι δίχως πρόσωπο

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά των μεριδιούχων από τη δικογραφία και το εδώλιο των κατηγορουμένων λείπουν πρόσωπα τα οποία είχαν κομβικό ρόλο σε μία σειρά πράξεων που αφορούσαν τόσο στο τι γινόταν με τα δάνεια όσο και με την ρευστοποίηση μεριδίων.

Ο ρόλος αυτών των προσώπων σύμφωνα με τον κ. Μάρκου ποτέ δεν αποτυπώθηκε και δεν αναδείχθηκε στην πολυσέλιδη δικογραφία με αποτέλεσμα στην υπόθεση να υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες.

 *Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα