Αχαϊα: Ξεκινούν με γοργούς ρυθμούς τα εμβόλια στους καθηγητές, στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς

29.03.2021 / 21:38
ντο 20

Ξεκινάει από την Τετάρτη ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στην Αχαΐα. Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών θα γίνεται καθημερινά από τα εμβόλια που θα μένουν αδιάθετα από άλλες κατηγορίες πολιτών που είτε ακύρωσαν το ραντεβού τους, είτε δεν κατάφεραν να προσέλθουν για να εμβολιαστούν.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήδη δημιουργείται κοινή λίστα ενδιαφερομένων δασκάλων-νηπιαγωγών και καθηγητών από την οποία θα αντλούνται όσοι θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Η κλήση τους θα γίνεται καθαρά με μόνο κριτήριο της ηλικία τους και οι εκπαιδευτικοί του Νομού έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα. Καθημερινά ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει την επιτροπή που έχει συσταθεί για τον αριθμό των αδιάθετων εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας και της Χαλανδρίτσας.

Αμέσως τα μέλη της επιτροπής θα ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα και αυτοί θα μπορούν, αυθημερόν, να προσέρχονται για να εμβολιαστούν. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να προσέλθουν δεν θα χάνουν στη σειρά τους αλλά θα παραμένουν στην κορυφή της σχετικής λίστας μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη για εκείνους ημερομηνίας.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από καθηγητές της περιοχής, κάποιος μάλιστα έχουν ήδη προσκομίσει την σχετική υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται. Αύριο Τρίτη αναμένεται να ενοποιηθούν οι λίστες δασκάλων και καθηγητών προκειμένου από την Τετάρτη να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα