Αχαΐα: Ξεκινάει αύριο η προανάρτηση για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους

20.09.2023 / 9:21
valeria-fursa-zSrksQgp4W0-unsplash-scaled

Αρχίζει αύριο η διαδικασία της προανάρτησης κτηµατολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατοµικά τις σχετικές ενηµερώσεις, µπορούν, µέχρι την 6η Νοεµβρίου, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηµατολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηµατολογίου, www.ktimatologio.gr, οι δικαιούχοι, µε χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωµάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους. Συγκεκριµένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

• Την περιγραφή και τη νοµική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηµατολογικός Πίνακας).

• Τα όρια των γεωτεµαχίων τους (Κτηµατολογικό ∆ιάγραµµα). Εάν συµφωνούν µε τα στοιχεία της προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια, ενώ εάν δεν συµφωνούν µε τα στοιχεία, µπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στο αντίστοιχο mail του Γραφείου Κτηµατογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηµατολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόµα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηµατογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενηµερωθούν εκ νέου.

Η συµµετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σηµαντική, καθώς µε αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώµατα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηµατολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο µέλλον.

Γραφείο Κτηµατογράφησης: Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 83, Πάτρα. Τ.Κ. 26442. Τηλεφωνικό Κέντρο: 2170003738 (για πληροφορίες). Τηλέφωνο µόνο για ραντεβού: 2610439414. Ιστοσελίδα: www.ktima16.gr

Ωράριο: ∆ευτέρα, Τρίτη, Πέµπτη και Παρασκευή: 8:00 – 16:00 και κάθε Τετάρτη 8:00 – 20:00

Γενικές πληροφορίες: ∆ευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210-6505600 (8:30 έως 15:30) και στο www.ktimatologio.gov.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα