Παρασκευή, 20.05.2022, 2:52 πμ

Αχαΐα: Τι λέει ο Δήμος Ερυμάνθου για το καμένο λεωφορείο, τι ζητά από φορείς

20.01.2022 / 12:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
LEOFOREIO _kameno

Η δημοτική αρχή Ερυμάνθου με αφορμή το  λεωφορείο που έπιασε φωτιά νωρίς τα ξημερώματα  και είχε ως αποτέλεσμα να  καεί ολοσχερώς, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως θα πρέπει να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές και όχι μόνο.

Παράλληλα ζητά να ολοκληρωθεί η παράκαμψη του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, καθώς ο δρόμος στον οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι ο μοναδικός που συνδέει τη Δ.Ε. Τριταίας με την περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοινωση της δημοτικής αρχής: «Mε αφορμή το περιστατικό πρόκλησης πυρκαγιάς τα ξημερώματα της Πέμπτης σε λεωφορείο που είχε αναλάβει τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους, ο Δήμος Ερυμάνθου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρόκειται για ένα δυσάρεστο περιστατικό κι ελπίζουμε μεμονωμένο. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο λεωφορείο το οποίο έχει αναλάβει μέρος του μεταφορικού έργου στον Δήμο μας θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία, αν είχαν επιβιβαστεί οι μαθητές. Ευτυχώς το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν παραλάβει τα παιδιά. Ωστόσο, το γεγονός καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη εντατικού τεχνικού ελέγχου των λεωφορείων που μεταφέρουν καθημερινά τους μαθητές στα σχολεία τους κι όχι μόνο. Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι πως προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας και σε αυτό είμαστε αμείλικτοι. Γι’ αυτό εκτός από τη διεύρυνση των αιτίων πρόκλησης της πυρκαγιάς από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διασφαλίζοντας ότι το περιστατικό αυτό θα είναι και το τελευταίο. Την ίδια ώρα, καταδεικνύεται η εξίσου επιτακτική ανάγκη άμεσης κατασκευής της παράκαμψης του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, καθώς ο δρόμος στον οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι ο μοναδικός που συνδέει τη Δ.Ε. Τριταίας με την υπόλοιπη περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού των συνδημοτών μας. Είναι ευτύχημα ότι το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα, σε ώρα που δεν υπάρχει ακόμη κίνηση, διαφορετικά, θα υπήρχαν κι άλλες επιπτώσεις».

Διαβάστε επίσης: Αχαΐα – Σοκ: Σχολικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ πήγαινε να παραλάβει μαθητές

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα