Αχαΐα – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των self test από τα σχολεία – Πόσα ήταν θετικά στον κορωνοϊό

12.04.2021 / 20:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Μαθητές της Γ΄ Λυκείου φορούν μάσκες και κρατούν απόσταση στην αίθουσα διδασκαλίας, τη  Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Σε ένα πρωτόγνωρο, περιβάλλον μπήκαν στις τάξεις τους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των δυο σχολείων στο Ναύπλιο. Οι μαθητές μπήκαν κατευθείαν στις τάξεις χωρίς την πρωινή συγκέντρωση, ενώ πολλοί καθηγητές και μαθητές ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες προστασίας αλλά και μεζούρες για την τήρηση των αποστάσεων. Η επιστροφή στα σχολεία δύο μήνες μετά το κλείσιμο τους ήταν κάπως αμήχανη, καθώς καθηγητές και μαθητές θα πρέπει να έχουν συνέχεια στο μυαλό τους τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού. Από σήμερα λοιπόν μπήκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα – 18 Μαΐου – θα ακολουθήσουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Άγνωστο ακόμη παραμένει αν και πότε θα γυρίσουν στα σχολεία οι μαθητές του δημοτικού. Τις τελευταίες οδηγίες στους μαθητές έδωσε ο Λυκειάρχης  των σχολείων. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Επέστρεψαν στα θρανία, με την επαναλειτουργία της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων μετά από “διάλειμμα” 5 μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στο λύκειο, εκτός από τα …γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως η χρήση μάσκας, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αχαΐα, οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, έδωσαν τα εξής αποτελέσματα:

– σε σύνολο 595 καθηγητών, 2 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

– από τους 4.800 μαθητές  στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, εντοπίστηκαν 6 θετικοί.

Υπενθυμίζεται πως κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα