Αχαΐα: Στον “αέρα” το γεφύρι που έφτιαξαν οι Γερμανοί κατακτητές

15.12.2021 / 11:20
asfaltossss-2048x1221 (1)

Με προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και των ενασχολούμενων σε αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να καλύψει πρώτιστες ανάγκες και βέβαια να συμβάλλει στην επίδοση άμεσου χρήματος σε όσους επλήγησαν από τα απανωτά κύματα κακοκαιρίας.

Ο τρόπος που ο Δήμος είναι αποφασισμένος να κινηθεί και να μη περιμένει την ανταπόκριση υπηρεσιών ή την τήρηση τυπικών – γραφειοκρατικών διαδικασιών, φάνηκε στην περίπτωση ενός επικίνδυνου μικρού γεφυριού, στον δρόμο από το Λάππα προς το Αεροδρόμιο Αράξου.

Πρόκειται για παλιό πετρόκτιστο γεφύρι του 1940, φτιαγμένο από τους Γερμανούς κατακτητές, που το νερό της βροχής παρέσυρε και έμεινε μόνο η ασφάλτινη επιφάνειά του. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ταπεινός, βλέποντας έκπληκτος πως από το γιοφύρι έχει μείνει μόνο η πίσσα, ενημέρωσε τον δήμαρχο για την επικινδυνότητα και μαζί πήραν την πρωτοβουλία να το «χτίσουν», δίχως μελέτη ή κάποια άδεια, λαμβάνοντας ωστόσο συμβουλές από Τεχνικό του Δήμου.

«Ευτυχώς που δεν πέρασε κανένα φορτηγό, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα και θύματα. Σε 2 μέρες θα είναι έτοιμο. Η ανθρώπινη ζωή και η περιουσία μετά, προηγούνται όλων. Οι διαδικασίες, όπως είπε κι ο δήμαρχός μας, πρέπει να’ ναι του εδώ και τώρα» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Ταπεινός.

Παρόμοιες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σ’ όσα σημεία κριθεί απαραίτητο να παρακαμφθούν στάδια έργων, με την εκτίμηση πως αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά (καιρικά και υπηρεσιακά) τότε μέχρι τα Χριστούγεννα η κατάσταση – πιστεύουν στον Δήμο- θα έχει κάπως εξομαλυνθεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα