Παρασκευή, 11.06.2021, 12:09 πμ

Αχαϊα – Στάσιμη η φθίνουσα πορεία του ιού – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

17.05.2021 / 20:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 10

Σταθερή είναι η πτώση της Αχαΐας στα κρούσματα, χωρίς όμως να δείχνει ότι η φθίνουσα πορεία του ιού, συνεχίζεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς η αποκλιμάκωση της περιφερειακής ενότητας από την πορεία του ιού είναι γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά έχει μείνει στάσιμη και δεν εξελίσσεται.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων δεν πέφτει κάτω από τα 35 με 40 και κυμαίνεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των 40 – 50, σε καθημερινή βάση. Η ήπια αποκλιμάκωση αυτή οφείλεται αφενός στο μέγεθος της διασποράς που είχε προηγηθεί και ήταν μεγάλο και αφετέρου στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που σε κάθε περίπτωση έχει τα ρίσκα του.

Ωστόσο, η ανησυχία των ειδικών δεν σχετίζεται κυρίως με την Αχαΐα, αλλά με την αύξηση των κρουσμάτων στην γειτονική Αιτωλοακαρνανία που φαίνεται ότι είναι στο κλοιό μιας ήπιας έξαρσης.  Αυτή η έξαρση ενδέχεται να επηρεάσει την Αχαΐα, σε επίπεδο νοσηλειών, με τα νοσοκομεία της Πάτρας αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να κληθούν να βοηθήσουν.   Όμως η κύρια ανησυχία των ειδικών αφορά τις κορωσυγκεντρώσεις και τα πάρτι που συνεχίζονται και που μπορεί εύκολα να αποτελέσουν εστίες υπέρ μετάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα