Παρασκευή, 12.08.2022, 10:05 μμ

Αχαΐα: Σφοδρές αντιδράσεις από τους πολιτικούς μηχανικούς για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

18.12.2020 / 19:52
κο 7

Σε  ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Αχαϊας αναφέρει: «Μετά από το αίσθημα αδικίας και άνισης μεταχείρισης που προκάλεσε το προηγούμενο εξοικονομώ κατ’ οίκον (09/2019), το φιάσκο της τηλεκατάρτισης για το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού της χώρας (04/2020), τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς στην ολοκλήρωση τακτοποίησης αυθαιρέτων με τον νόμο Ν.4495/2017(09/2020), έρχεται σήμερα να προστεθεί και το «Εξοικονομώ –Aυτονομώ»  (12/2020).

Προκαλεί μεγάλη απορία πως, χρειάστηκαν μόλις 13 λεπτά ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξαντλήσει τον προϋπολογισμό των 57,16 εκ. ευρώ του προγράμματος καθώς αυτός ο χρόνος είναι κάτι λιγότερο από τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να συμπληρωθούν με πληρότητα όλα τα στοιχεία της αίτησης από ένα γρήγορο χρήστη και βεβαίως προκαλεί αγανάκτηση ότι δεν ενδιαφέρει η ουσία καθώς το μοναδικό κριτήριο αποτελεί η επονομαζόμενη χρονική προτεραιότητα ενώ στην πραγματικότητα είναι ηλεκτρονική τυχαιότητα. 

– Για μια ακόμα φορά δεν υπήρξαν ευρύτεροι εθνικοί ενεργειακοί και περιβαλλοντικοί στόχοι και αγνοήθηκαν κριτήρια κοινωνικής αναγκαιότητας, όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει.

–  Για μια ακόμα φορά οι πολίτες διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα κριτήριο οικονομικής – κοινωνικής ή ενεργειακής προτεραιότητας παρά μόνο μια ψυχρή λοταρία που εκθέτει τους θλιβερούς εμπνευστές της.

–  Για ακόμα μία φορά χιλιάδες εργατοώρες προεργασίας από τα τεχνικά γραφεία πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων καθώς εκατοντάδες αιτήσεις είτε δεν ολοκληρώθηκαν, ή όταν υποβλήθηκαν είχε εξαντληθεί ο προϋπολογισμός.

– Για ακόμα μία φορά οι μηχανικοί βλέπουν την επαγγελματική και επιστημονική τους αξιοπρέπεια να συνθλίβεται, μετατρέπονται για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες σε άλογα κούρσας  και γίνονται βορά στις ορέξεις Υπουργών και λοιπών μαθητευόμενων μάγων που ξεκάθαρα πλέον είτε δεν θέλουν ή δεν μπορούν ή έχουν αλλότρια σχέδια ποινικώς κολάσιμα.

Σταματήστε να είστε το πρόβλημα γιατί λάθος επαναλαμβανόμενο δεν νοείται. Καλούμε τον Υπουργό και τους άμεσα εμπλεκόμενους να σταματήσουν επιτέλους αυτήν την χυδαία, κοντόφθαλμη, ύποπτη και ανεκδιήγητη διαδικασία. Αν δεν μπορείτε ή δεν ξέρετε, αφήστε τον Τεχνικό Κόσμο που θέλει και αντιλαμβάνεται πλήρως το εγχείρημα να δώσει αξιόπιστη περιβαλλοντικά σωστή και δίκαιη λύση.

ΥΓ: Ειδικώς για το φαινόμενο απίστευτης ταχύτητας δέσμευσης προϋπολογισμού στην Δυτική Ελλάδα, ζητάμε να μας καταθέσετε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που έχετε στην διάθεση σας, αναφορικά με το πότε κατατέθηκε χρονικά η πρώτη αλλά και η τελική αίτηση αλλά και τους ακριβείς χρόνους κατάθεσης των  λοιπών αιτήσεων που καταχωρήθηκαν εμπρόθεσμα στο σύστημα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα