Αχαΐα: Σε άτυπο lockdown προχωρούν εστίαση, φούρνοι και άλλοι κλάδοι – Θα λειτουργούν κάποιες μέρες την εβδομάδα

09.03.2022 / 11:07
CAFES

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε ένα άτυπο lockdown δηλώνουν οι επαγγελματίες της εστίασης, οι αρτοποιοί καθώς και άλλων επαγγελματικών κλάδων ώστε έτσι να καταφέρουν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να μην βάλουν λουκέτο.

Εκ περιτροπή λειτουργία της εστίασης

Το μέλος του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος μίλησε το πρωί στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» και δήλωσε πως πλέον το ενεργειακό κόστος έχει γονατίσει την εστίαση και ήδη κάποια εστιατόρια ή καφέ είναι πολύ κοντά στο να ανοίγουν τρεις φορές την εβδομάδα ώστε να σώσουν ότι μπορούν. Όπως δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε ο καφές να πωλείται στα 4,50 ευρώ και η μπριζόλα 15 ευρώ, αλλά αν γινόταν αυτό τότε θα έβλεπαν τα μαγαζιά τους άδεια καθώς η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών δεν μπορεί να φτάσει αυτές τις τιμές.

Σταματάνε την παραγωγή οι αρτοποιοί

Στον Max Fm και τον Γιάννη Γεωργόπουλο μίλησαν και επαγγελματίες της αρτοποιίας οι οποίοι αποκάλυψαν πως πλέον προσανατολίζονται στο να σταματήσουν την παραγωγή ψωμιού και αρτοπαρασκευασμάτων για κάποιες μέρες την εβδομάδα και κάποιες να μην πωλούν καθόλου ψωμί αλλιώς λόγω της ενέργειας αλλά και των ακριβότερων σιτηρών και άλευρων κινδυνεύουν με λουκέτο.

Μεγάλες επιχειρήσεις σε άτυπο lockdown

Στον Max Fm και τον Γιάννη Γεωργόπουλο μίλησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Συλλόγων κ. Γιώργος Βαγενάς ο οποίος αποκάλυψε πως μεγάλη επιχείρηση ήδη ανακοίνωσε πως κλείνει την παραγωγή και να θα την λειτουργεί μόνο όταν θα μαζεύονται μεγάλες παραγγελίες κάτι που σημαίνει εκ περιτροπής απασχόληση και των εργαζομένων της με ότι αυτό σημαίνει

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα