Αχαΐα: Σε απόγνωση οι ψαράδες στις Αλυκές – Τεράστια ρωγμή στον προβλήτα (βίντεο)

16.04.2021 / 20:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 8

Οι  ψαράδες στο λιμάνι των Αλυκών στην Κάτω Αχαΐα βρίσκονται πραγματική απόγνωση αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν τις τελευταίες ημέρες, επέφεραν το τελειωτικό χτύπημα για το αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών.

Η διάβρωση που είχε υποστεί ο προβλήτας, είχε ως αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης, κυριολεκτικά ν’ ανοίξει στα δυο και ένα μεγάλο τμήμα του να υποχωρήσει προς τη θάλασσα.

Εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, πρόβλημα εντοπίζεται και στην είσοδο του λιμανιού λόγω της μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων άμμου, ο βυθός μπαζώθηκε και πλέον η διέλευση των αλιευτικών σκαφών είναι απαγορευτική.

Ετσι αλιείς και καΐκια παραμένουν τις τελευταίες ώρες εγκλωβισμένοι, με τα αλιευτικά αντί να βρίσκονται στα ανοικτά να είναι δεμένα στους κάβους σύμφωνα με το newsopen.gr.

Ήδη εχει αποσταλεί έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή των Αλυκών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η απομάκρυνση από το λιμάνι των τσιμεντένιων τμημάτων του προβλήτα και οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της εισόδου του, ώστε τάχιστα να διασφαλιστεί ο ασφαλής διάπλους των καϊκιών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα