Παρασκευή, 14.01.2022, 10:53 πμ

Αχαΐα: Πλήρωσαν πολύ ακριβά … τις αγκαλιές – Πως έβαζαν στόχο γυναίκες και τις έκλεβαν

14.01.2022 / 10:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
agkalia

Τέσσερις κλοπές από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 είχαν διαπράξει 2 γυναίκες οι οποίες σταματούσαν περαστικές παρίσταναν τις γνωστές των θυμάτων και μέσω αγκαλιών τις έκλεβαν.

Η συνολική λεία της σπείρας ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

“Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος   Ασφαλείας Αιγιαλείας, τέσσερις κλοπές σε βάρος γυναικών στο Αίγιο. 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος δυο αλλοδαπών γυναικών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος   Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι οι δράστιδες από τον Ιούνιο του έτους 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε γυναίκες που κινούταν πεζές στο Αίγιο.

Ως προς την μεθοδολογία των δράστιδων προέκυψε ότι, ενεργώντας από κοινού, προσέγγιζαν γυναίκες, στις οποίες προσποιούνταν προσφιλή τους πρόσωπα και στη συνέχεια με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσαν κοσμήματά και χρήματα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος   Ασφαλείας Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δράστιδων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο αλλοδαπών γυναικών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα