Αχαϊα: Πιέζει ο κορωνοϊός παντού, σε νοσοκομεία, δομές και ανοικτή κοινότητα

22.02.2021 / 20:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 9

Αυξημένο παραμένει το φορτίο στην Αχαϊα και στην Πάτρα, με το αριθμό των κρουσμάτων να έχουν μεν μια σταθερότητα, αλλά να μην λένε να πέσουν.

Με τα 65 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας την Δευτέρα η Αχαΐα έφτασε στο σύνολο από τις αρχές του μήνα τα 1661 κρούσματα.

Πάνω από το 80% των κρουσμάτων αυτών εντοπίζονται στην Πάτρα που συνεχίσει να γεννάει νέες μολύνσεις και την συρροή να είναι αυξημένη.

Ειδικότερα, στην Πάτρα φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά και αυτή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Στο μεταξύ η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας ολοένα και αυξάνεται. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 50 ασθενείς στις δύο κλινικές, εκ των οποίων οι 15 είναι στις ΜΕΘ.

Η πληρότητα στις δύο κλινικές έχει φτάσει το 80% ενώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργούν αυτή τη στιγμή δύο ΜΕΘ για κορωνοϊό.

Εξίσσου πιεστική παραμένει η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα με 36 συνολικά ασθενείς και τρεις ακόμα στην ΜΕΘ.

Στο μεταξύ ανησυχητική είναι η διάσταση της διασποράς και στις κλειστές δομές της Πάτρας, κυρίως στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου (41 κρούσματα) και στην Κιβωτό της Αγάπης (14 συνολικά), με δεκάδες κρούσματα ακόμα περισσότερα άτομα στην καραντίνα.

Συνολικά τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα υπολογίζονται στα 700, ενώ πάνω από 600 ασθενείς νοσηλεύονται στο σπίτι τους κατ’ οίκον και παρακολουθούνται από γιατρό  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα