Παρασκευή, 21.01.2022, 7:01 πμ

Αχαΐα: Πάνω από το 85% των ιατρών έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Το ποσοστό στους υγειονομικούς

24.05.2021 / 21:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 13

Πάνω από το 85% των ιατρών της Πάτρας και της Αχαΐας έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί.

Οι γιατροί τόσο αυτοί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, όσο και οι ιδιώτες έχουν συμμορφωθεί με το εμβόλιο, έχοντας ξεπεράσει τους ενδοιασμούς τους και δείχνοντας την ανάλογη διάθεση για να το κάνουν. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάνει ήδη και τις δύο δόσεις.

Παρόμοια τάση συμμόρφωσης έχουν δείξει και οι νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα, το μεγαλύτερο ποσοστό εκ των οποίων έχει κάνει το εμβόλιο, τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη δόση. Αντίθετα σε επίπεδο υγειονομικών του δημόσιου τομέα,  δηλαδή ιατρών και νοσηλευτών  που εργάζονται στα νοσοκομεία και στα δημόσια κέντρα υγείας,  το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει μόλις το 68%,.

Ένα ποσοστό που είναι αρκετά χαμηλό, συγκρίνοντας τα με τα αντίστοιχα των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που  προκύπτει από τον δισταγμό που φαίνεται ότι εξακολουθούν να έχουν ένα σημαντικό μέρος των νοσηλευτών και  των υπολοίπων εργαζομένων, στις δημόσιες δομές υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα