Αχαϊα: Οι καθηγητές θέλουν την επιστροφή στα σχολεία αλλά φοβούνται τη διασπορά

09.04.2021 / 8:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio

Ανήσυχοι είναι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για να την επιστροφή των μαθητών του λυκείου στις σχολικές τάξεις.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η απόφαση αυτή ισχύει και για την “βαθιά κόκκινη” Πάτρα, καθώς η επιτροπή δεν έχει βάλει μέχρι στιγμής μπλόκο στην Αχαΐα, όπως έκανε και στη περίπτωση του λιανικού εμπορίου.

Αν κάτι δεν αλλάξει τις επόμενες ώρες οι καθηγητές και οι μαθητές των λυκείων της Πάτρας και της Αχαΐας επιστρέφουν στην δια ζώσης εκπαίδευση από την Δευτέρα στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους καθηγητές η επιστροφή στα σχολεία είναι κάτι θετικό. Το αρνητικό όμως είναι ότι σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης δεν έχουν παρθεί τα μέτρα που θα έπρεπε για την προστασία των μαθητών και των καθηγητών.

Όπως υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Φώτης Βασιλακόπουλος οι καθηγητές είχαν προτείνει για την επιστροφή στα σχολεία δύο εναλλακτικές λύσεις.

Την κατατομή των μαθητών σε μικρότερα τμήματα και περισσότερες αίθουσες, ώστε να παίρνονται οι ανάλογες αποστάσεις ή διαφορετικά την εκ περιτροπής εκπαίδευση.

Καμία από τις δύο προτάσεις δεν εισακούστηκε. “Η επιστροφή στα σχολεία, σε μία περιοχή που έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και για έναν κλάδο, όπως οι καθηγητές, που έχουν έναν μέσο όρο ηλικίας 57 ετών, είναι λογικό να φέρει ανησυχία σε όλους τους συναδέλφους.

Όμως οι καθηγητές, αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι επιθυμούν την επιστροφή τους στη δια ζώσης εκπαίδευση. Αρκεί να υπάρχουν οι αντίστοιχες συνθήκες ασφαλείας και τα ανάλογα μέτρα προστασίας” τονίζει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα