Πάτρα – Αποκλειστικό: Νέα “αντάρτικο” του Φαρμακευτικού Συλλόγου – Ζητά από τα μέλη του να μην διενεργούν Rapid Test – Αντιδρούν οι Φαρμακοποιοί – Δείτε την ανακοίνωση

28.07.2021 / 11:12
3531775

Νέο “αντάρτικο” από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας ο οποίος μετά τα self tests τώρα ζητά μέσω mail από τα μέλη του να μην προχωρήσουν στην διενέργεια Rapid Test στα Φαρμακεία σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr

Η ανακοίνωση του Προέδρου αναφέρει:

“Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Αχ. προβληματίστηκε σε σχέση με το καινούργιο νομοσχέδιο που αφορά στην πραγματοποίηση RAPID TEST από φαρμακοποιούς και στην αλλοπρόσαλλη στάση του προεδρείου του Π.Φ.Σ. στο ζήτημα αυτό.

Η Κυβέρνηση, έχοντας διαλύσει πλήρως το σύστημα Α’ βάθμιας Υγείας, προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της, δίνοντας υγειονομικές αρμοδιότητες σε ιδιώτες, που ούτε πρακτική γνώση και εξάσκηση έχουν στα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά ούτε και αυτά αποτελούν πεδίο της επιστημονικής τους κατάρτισης. Στο ιδεολόγημα αυτό, το προεδρείο του Π.Φ.Σ. έχει καταστεί πλήρως υποχείριο, της Κυβερνητικής αυτής ιδεοληψίας.

Τα RAPID TEST είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν το οποίο το φαρμακείο οφείλει να διατηρεί και να χορηγεί με το νόμιμο ποσοστό κέρδους, να εξηγεί τη διαδικασία πραγματοποίησης του αλλά σε καμία περίπτωση να το διενεργεί εντός ή εκτός του φαρμακείου. Οι οδηγίες που έστειλε ο ΠΦΣ ουσιαστικά κάνουν ανεφάρμοστη τη διενέργεια TEST από τη συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακείων και πρακτικά λειτουργούν μόνο προς όφελος ελάχιστων μεγάλων μονάδων φαρμακείων. Οποιοδήποτε μικρομεσαίο φαρμακείο επιχειρήσει να εφαρμόσει αυτά που αναγράφει ο ΠΦΣ κινδυνεύει, είτε να γελοιοποιηθεί, είτε να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του, τους συνεργάτες του και το περιβάλλον του φαρμακείου.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Αχ. παραμένει σταθερά σύμφωνο με τη μοναδική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. που έχει εκδοθεί ως σήμερα: όχι στη διενέργεια RAPID TEST, είτε μέσα είτε έξω από το χώρο του φαρμακείου. Το ΔΣ του ΦΣΑχ τονίζει πως δεν υπάρχει νεότερη απόφαση από το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., που να τροποποιεί την προηγούμενη ομόφωνη εναντίον της διενέργειας. Κατά συνέπεια βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια θεσμική εκτροπή.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Αχ. καλεί τα μέλη του να μη συμμορφωθούν στις νεότερες οδηγίες του ΠΦΣ και να μην πραγματοποιούν RAPID TEST, είτε μέσα, είτε έξω από το φαρμακείο.

Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Η Γ. Γραμματέας του Φ.Σ. Αχαΐας, Μαρίνα Τσάρα”

Να αναφέρουμε πως μετά από απόφαση που πάρθηκε στην Βουλή τα φαρμακεία εντάσσονται στις δομές που θα διενεργούν rapid test σε πολίτες και μάλιστα έναντι αμοιβής 20 ευρώ η οποία θα επιβαρύνεται ο πολίτης.

Ωστόσο όπως δηλώνουν αρκετοί Φαρμακοποιοί της Πάτρας στο dete.gr δεν πρόκειται να συνταχθούν με την ανακοίνωση του Συλλόγου καθώς η διενέργεια των τεστ αντιγόνου είναι καθόλα νόμιμη με απόφαση της Πολιτείας ενώ δεν μπορούν και να αρνηθούν την διενέργεια εφόσον αυτή τη φορά σε αντίθεση με την διάθεση των self test θα υπάρχει αμοιβή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr ήδη αρκετά φαρμακεία της Πάτρας είχαν προμηθευτεί τις πρώτες παρτίδες των γρήγορων τεστ και είχαν ανακοινώσει πως θα ξεκινήσουν την διενέργεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα