Αχαΐα: Με αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στα Καλάβρυτα τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου

25.03.2021 / 19:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 5

Με την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον θεατρικό όμιλο «Πάνος Μίχος» ολοκληρώθηκαν στην ιερά μονή της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση τρισάγιου και κατάθεση στεφάνων στο πανελλήνιο ηρώο των αγωνιστών της Επανάστασης, που βρίσκεται στην Αγία Λαύρα. Κατόπιν εψάλη δοξολογία στον προαύλιο χώρο της ιεράς μονής και ακολούθησε ομιλία από τον καθηγούμενο, πανοσιολογιότατο π. Ευσέβιο Σπανό.

Βορίδης: «Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αυτή την κληρονομιά»

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είναι μία ξεχωριστή και μοναδική ημέρα. Το νόημα του εορτασμού παραμένει, καθώς θυμόμαστε όλοι ξανά με αφορμή την επέτειο του εορτασμού, τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην συγκρότηση του ελληνικού εθνικού κράτους και στην ανάκτηση της κυριαρχίας μας

. Το πιο σημαντικό που αξίζει όλοι να θυμόμαστε, είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αυτή την κληρονομιά και αυτή την παρακαταθήκη. Να θυμόμαστε ότι αυτά που μέχρι σήμερα μας συνοδεύουν, διότι είναι αποτυπωμένα στα συντάγματά μας, είναι ότι υπερασπιζόμαστε την χριστιανική πίστη και την ελευθερία της πατρίδας μας. Αυτά πρέπει να εξακολουθούμε να τα τηρούμε, να τα σεβόμαστε και να τα υπερασπιζόμαστε από κάθε απειλή. Η μνήμη είναι πάντα ζωντανή».

Ταγαράς: «Σήμερα στεκόμαστε με ευλάβεια στο παρελθόν, στους ήρωες και τους αγωνιστές του 1821»

Στην Πάτρα, η εθνική επέτειος τιμήθηκε με δοξολογία που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στην πλατεία των Ψηλών Αλωνίων, με ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Νικόλαος Ταγαράς, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε: «Σήμερα στεκόμαστε με ευλάβεια στο παρελθόν, στους ήρωες και τους αγωνιστές του 1821. Όταν μοιραστήκαμε, λυγίσαμε. Όταν ενωθήκαμε, μεγαλουργήσαμε. Αυτό είναι το μεγάλο διαχρονικό στοίχημα, το οποίο ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε. Η Ελλάδα μας και σήμερα περνάει δοκιμασία. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε. Κοιτώντας προς τα πίσω βλέπουμε μέρες δύσκολες, αλλά και μέρες θριάμβου. Κοιτώντας μπροστά, κοιτάζουμε με αισιοδοξία και με ελπίδα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα