Αχαϊα: Λύθηκε το μυστήριο για τα συμπτώματα παράλυσης 32χρονου μετά το εμβόλιο της Astrazeneca

11.05.2021 / 9:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A nurse prepares a dose of the AstraZeneca vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) during an organised media visit to the vaccination at Taoyuan Hospital in Taoyuan, Taiwan April 12, 2021. REUTERS/Ann Wang

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει η περιπέτεια του 32αχρονου άνδρα από περιοχή της Δυτικής Αχαϊας, ο οποίος ένα περίπου 10ήμερο μετά τον εμβολιασμό του με εμβόλιο της AstraZeneca εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους οικείους του και στο εργασιακό του περιβάλλον, ενώ εισήχθη χθες στη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΠ.
Αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της Νευρολογικής Κλινικής, όχι μόνον αποσυνδέουν το περιστατικό από το εμβόλιο αλλά δηλώνουν ότι τα συμπτώματα προήλθαν από υπερβολικό στρες.

Ειδικότερα μετά την κλινική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις απεδείχθη ότι όχι μόνον δεν υπήρχε ένα τόσο σοβαρό σύμπτωμα όπως η παράλυση, αλλά τα όποια ενοχλήματα αισθάνονταν ο νεαρός άνδρας ήταν απόρροια στρεσόγονου κατάστασης, όπως δήλωσε ο καθηγητής Νευρολογίας, Γιάννης Ελλούλ

«Ευτυχώς ο 32χρονος που εισήχθη δεν είχε όπως έδειξε και αρχικά η κλινική εικόνα του και βεβαίως οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη. Δεν εντοπίστηκε κανένα παθολογικό εύρημα σχετικό με τα συμπτώματα που ανέφερε ο ασθενής. Στην προκειμένη περίπτωση η εξήγηση που μπορεί να ερμηνεύσει τα ενοχλήματα για τα οποία διαμαρτύρονταν είναι το υπερβολικό στρες και ο φόβος για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου», επεσήμανε ο καθηγητής Ελλούλ τονίζοντας, ότι «υπάρχουν πλείστα περιστατικά εμβολιασθεντων που προστρέχουν στα Επείγοντα αναφέροντας ποικίλα συμπτώματα που ευτυχώς έως τώρα οφείλονται στην στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουν από υπερβολικό άγχος και φόβο».

Σε ερώτηση της εφημερίδας Γνώμη αν ο νεαρός άνδρας θα παραμείνει στην Κλινική ο κ. Ελλούλ είπε ότι θα χρειαστεί κάποιος περαιτέρω έλεγχος ανεξαρτήτως από το συμβάν που τον έφερε στο Νοσοκομείο και πρόσθεσε: «Πολλές φορές για άλλο λόγο πηγαίνουμε στο γιατρό η στο νοσοκομείο και μέσω των εξετάσεων μπορεί να ανακαλυφθεί τυχαία κάποιο εύρημα που χρήζει ελέγχου».

Τέλος, υπό μορφή παράκλησης αλλά και σύστασης, ο κ. Ελλούλ, αναφέρθηκε στην ευθύνη ορισμένων ΜΜΕ που εγείρουν υπερβολική ανησυχία γιατί λόγω «υπερβάλλοντος ζήλου» διογκώνουν καταστάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται πανικός χωρίς αντίκρισμα, γεγονός εξαιρετικά επιζήμιο για την ψυχολογία του κοινού που βάλλεται πλέον του ενός χρόνου από την πανδημία».

εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα