Αχαΐα: Λιγοστεύουν κάθε χρόνο τα νήπια και τα “πρωτάκια” στις σχολικές αίθουσες

27.06.2022 / 22:24
ka 69

Η σχολική χρονιά τελείωσε, όμως, κρίνοντας από τις αιτήσεις που έχουν γίνει για την εγγραφή στα νηπιαγωγεία και στην πρώτη τάξη του δημοτικού, η νέα χρονιά θα έχει ακόμα λιγότερους μαθητές από ότι η προηγούμενη.

Κάθε χρόνο και χειρότερα δηλαδή, με τα σχολεία συρρικνώνονται από πλευράς μαθητών, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία και στην πρώτη τάξη του δημοτικού, εκεί που έρχονται οι νέες φουρνιές που στελεχώνουν το κάθε σχολείο.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές  και με βάση τα στοιχεία έρευνας που έχει γίνει η πτώση του αριθμού των μαθητών σε πανελλήνια κλίμακα, έχει φτάσει, σε σύγκριση με παλιότερα το 15% και παρουσιάζει μία συνεχώς αυξητική τάση.

Το όλο θέμα έχει να κάνει με το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στην χώρα αφού τα νέα ζευγάρια έχουν πάψει να γεννούν, με τα περισσότερα από αυτά να κάνουν ένα ή το πολύ δύο παιδιά.

Στην περιοχή μας το πρόβλημα είναι αισθητό κυρίως στα χωριά της περιφέρειας του νομού, όπου εκεί πέρα από τους μαθητές, έχουν μειωθεί σε πολλές τάξεις και τμήματα που συγχωνεύονται.  Ωστόσο και στα σχολεία της Πάτρας οι μαθητές κάθε χρόνο είναι ολοένα και λιγότεροι…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα