Αχαΐα: Έρχεται “σαφάρι” φορολογικών ελέγχων στην αγορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

27.05.2021 / 21:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 31

Σαφάρι ελέγχων ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων σε συνεργασία με τις κατά τόπους εφορίες της κάθε περιοχής της επικράτειας.

Μετά από μία μεταβατική περίοδος που φτάνει στη λήξη της τα λαγωνικά της ΑΑΔΕ και των ΔΟΥ προχωρούν σε εξορμήσεις από τον Ιούνιο και μετά, βάζοντας στο στόχαστρο τους αρχικά τον κλάδο της εστίασης και το λιανεμπόριο και ύστερα αρκετούς ακόμα ΚΑΔ.

Στόχος των ελέγχων αρχικά  είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η έκδοση των απαιτούμενων παραστατικών εκ μέρους των επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα επεκταθούν και σε άλλες λεπτομέρειες που τα λαγωνικά να σκαλίζουν τα λογιστικά βιβλία των καταστημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για την Αχαΐα οι έλεγχοι που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  ξεπερνούν τους 800. Το βάρος θα δοθεί  σε περιοχές που θεωρούνται παραθεριστικά κέντρα και έχουν τουριστική κίνηση , ενώ τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Με λίγα λόγια η μεταβατική περίοδος για τους κλιμάκια των οικονομικών υπηρεσιών μετά την άρση του lockdown τελείωσε και οι έλεγχοι ξεκινούν με εντατικούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα