Αχαΐα: Δεκάδες κρούσματα στα σχολεία – Πάνω από 80 μαθητές θετικοί – Νοσούν και αρκετοί εκπαιδευτικοί

27.10.2021 / 9:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio-intime-6-960x600-1-768x480

Σε καθεστώς άτυπης παύσης λειτουργίας βρίσκεται το 40ο Νηπιαγωγείο Πατρών, καθώς από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς οι τρεις έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ χθες νόσησε και ο ένας από τους δύο εκπαιδευτικούς ειδικότητας που διδάσκουν στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, στο συγκεκριμένο σχολείο, συνολικά επτά μαθητές έχουν βρεθεί θετικοί, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα. Είναι ενδεικτικό πως χθες προσήλθε κανονικά για μάθημα ο ένας εκπαιδευτικός που δεν έχει κολλήσει κορωνοϊό βρίσκοντας στην τάξη μόνο δύο παιδάκια, τα οποία και τελικά αποχώρησαν, οπότε δεν έγινε μάθημα.
Η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι μεμονωμένη, ωστόσο, καταδεικνύει τόσο το μέγεθος της διασποράς εντός μιας σχολικής κοινότητας, όσο και τα προβλήματα στην εκπαιδευτική λειτουργία, με δεδομένο ότι ήδη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας έχουν τεθεί «εκτός» συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί εξαιτίας του κορωνοϊού και είναι δύσκολη η αναπλήρωσή τους.
Πάντως, χθες, κατεγράφη αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων σε μαθητές σε περισσότερες από 60 σχολικές μονάδες της Αχαΐας, τόσο στην Α’ βάθμια, όσο και στη Β’ βάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Β’ βάθμια κατεγράφησαν πάνω από 30 θετικά κρούσματα σε μαθητές, ενώ αντίστοιχα, στην Α’ βάθμια ο αριθμός άγγιξε τους 50! Με δεδομένο ότι τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν εμβολιαστεί είναι αναμενόμενο να παρατηρούνται περισσότερα θετικά κρούσματα ημερησίως, απ’ ό,τι στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.
Αντίστοιχα, ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων στους μαθητές οφείλεται και στο γεγονός ότι χθες, ήταν η μέρα που έπρεπε να διενεργηθεί στους μαθητές το ένα από τα δύο self test της εβδομάδας, οπότε αρκετά παιδιά που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Πηγή: ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα