Αχαΐα: Άνοιγμα λιανεμπορίου – Τι πρέπει να ξέρουν εργαζόμενοι και πελάτες

11.04.2021 / 22:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vitrines-patra334

Aνοίγει και στην Αχαΐα το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 12 Απριλίου όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή και οι έμποροι κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή η Αχαΐα ήταν στις τρεις περιοχές που εξαιρέθηκαν από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου προκαλώντας αναστάτωση και διαμαρτυρίες.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, αλλά όχι στην Κοζάνη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid -19 στην Ελλάδα την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα, ενώ στην Π.Ε Θεσσαλονίκης μόνο με click away, καθώς, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στις περιοχές αυτές παρατηρείται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Αντίθετα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

Ακόμη, έπειτα από τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε το λιανικό εμπόριο να συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside, ωστόσο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων, και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

  • για επιφάνειες καταστημάτων έως 500τμ: 1 άτομο ανά 25τμ
  • για επιφάνειες άνω των 500τμ: για κάθε 100 τμ πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Πέτσας: Γι αυτό ανοίγουν τελικά τα κατασ…
ΚΟΙΝΩΝΙΑ / 10/04/2021, 10:26
Πέτσας: Γι αυτό ανοίγουν τελικά τα καταστήματα στην Αχαϊα
Πάτρα: Έφυγε αποδοκιμαζόμενος από το Επι…
ΚΟΙΝΩΝΙΑ / 04/04/2021, 09:46
Πάτρα: Έφυγε αποδοκιμαζόμενος από το Επιμελητήριο ο Πέτσας- “Έπεσαν” νερά και καφέδες- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

Ο αγώνας μας, με τη μαζική συμπαράσταση και της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της,έφερε αποτέλεσμα. Η φωνή μας, η φωνή της λογικής εισακούστηκε. Μετά από δύο και πλέον μήνες αναγκαστικού lockdownτα καταστήματα λιανικής της Αχαΐας ανοίγουν από την Δευτέρα 12 Απριλίουμε clickinsideκαι clickaway.

Ήταν εξαρχής φανερό ότι ειδικά τα μικρά καταστήματα λιανικής που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Αντίθετα το παρατεταμένο lockdownεπέφερε βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στην συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον οικονομικό κορμό της χώρας και τον μεγαλύτερο εργοδότη.Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε δεινή θέση και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για είναι δυνατή η επανεκκίνηση της δραστηριότητας τους. Μέτρα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακές ελεημοσύνες για τα οποία έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει την πολιτεία και έχουμε διεκδικήσει και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους υγεία καλή δύναμη και καλές δουλειές.

Ανοίγουμε πάλι τις πόρτες μας τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές που τους καλούμε, μετην ίδια υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα μας, να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα