Αχαΐα: Ανακοίνωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για την στάση των ΜΜΕ

09.06.2021 / 12:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
self_test

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας αναφέρει:

 Η απόφαση του ΔΣ του δεύτερου μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αχαΐας, σεβόμενος την υπογραφή των σχετικών μνημονίων αλλά και την αξιοπρέπεια του μέσου ελληνικού φαρμακείου, πέρα από τα πολλαπλά μηνύματα που στέλνει στους μη εκλεγμένους υπουργούς της κυβέρνησης στέλνει και ένα μήνυμα στον κόσμο της δημοσιογραφίας έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό :

«Αν πραγματικά θέλουν να υπηρετήσουν το συμφέρον του πολίτη, θα πρέπει να σκεφτούν πως αυτό δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τα στενά πολιτικά συμφέροντα και τις αποφάσεις της όποιας κυβέρνησης. Καμιά κοινωνική ομάδα και δη επιστημονική δεν έχει σκοπό να βλάψει την κοινωνία γιατί είναι τμήμα από τη σάρκα της ίδιας της κοινωνίας. Ίσως πρέπει να προβληματίσει τους δημοσιογράφους αλλά και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ πως από το 2010 και μετά έχουν ταυτιστεί απόλυτα με τους διαχρονικούς Σκέρτσους και δεν έχουν υποστηρίξει καμία κοινωνική ομάδα στο παραμικρό της αίτημα».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανακοίνωσε ότι στις 19 Ιουνίου σταματάει η δωρεάν διάθεση των σελφ τεστ από τα φαρμακεία. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαϊας έχει προηγηθεί: Συνεχίζει να εφαρμόζει την απόφασή του για διακοπή της χορήγησης από την περασμένη Δευτέρα.  

Ετσι και χθες συνεχίστηκε η ταλαιπωρία των εργαζομένων της περιοχής που αναζητούσαν φαρμακείο για να προμηθευτούν τα τεστ ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν στην εργασία τους.   

Ειδικότερα το ΔΣ του ΠΦΣ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, τη διάθεση των δωρεάν σελφ τεστ μέχρι και την 19η Ιουνίου, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή, οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των σελφ τεστ.

Μέχρι και το Σάββατο 12/6 θα διατεθούν 3 σελφ τεστ για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.

Επίσης από τη Δευτέρα 14/6  έως και το Σάββατο 19/6 θα διατεθούν 3 σελφ τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν σελφ τεστ και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα