Αχαΐα: Αυτοψία στη γραμμή από τον ΟΣΕ

17.03.2021 / 10:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
treno

Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα, εκτός απροόπτου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς, προκειμένου να έχει συναντήσεις για το θέμα της νότιας επέκτασης του προαστιακού μέχρι και την Κάτω Αχαΐα.

Η επίσκεψη του υψηλόβαθμου στελέχους του οργανισμού συνδέεται με τις πρόσφατες παρατηρήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με προβλήματα στην εκτέλεση του δρομολογίου Πάτρα-Κάτω Αχαΐα, αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την κάλυψη της διαδρομής. Ο Θ. Κοτταράς θέλει να έχει προσωπική άποψη, καθώς στον ΟΣΕ αμφιβάλλουν για την βασιμότητα των ισχυρισμών της ΤΡΕΝΟΣΕ.    

Στο θέμα παρενέβη χθες το παράρτημα Αχαΐας του συνδέσμου σιδηροδρομικών Πελοποννήσου.  «Στην αρχή οι προφάσεις  της ΤΡΕΝΟΣΕ ήταν έλλειψη μηχανοδηγών, μετά συνοδών, μετά για μη περίφραξη της γραμμής  (λες και πρόκειται για γραμμή κλειστού τύπου), τώρα λείπουν 4 λεπτά για να βγουν τα ωραία δρομολόγια», τονίζει ο συνδικαλιστικός φορέας. «Δεν λένε την αλήθεια ότι δηλαδή δεν έχουν κέρδος επεκτείνοντας το δρομολόγιο στην Κάτω Αχαΐα. Τα 50 εκατομμύρια το χρόνο ως επιδότηση άγονης γραμμής τα παίρνουν όμως», υποστηρίζουν οι σιδηροδρομικοί και προσθέτουν ότι το τρένο θα έπρεπε να είχε φτάσει στην Κάτω Αχαΐα από το 2019 που συντηρήθηκε η γραμμή. Οι σιδηροδρομικοί εκτιμούν ότι «για να αγκαλιάσει ο κόσμος τον προαστιακό της Δυτικής Αχαΐας, πάνω από όλα θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του», δηλαδή:

> «Να υπάρχουν σταθερά δρομολόγια όλη τη μέρα – όχι πότε μέχρι τις 14:00, πότε μέχρι τις 17:30, πότε μέχρι την Κ. Αχαΐα και πότε μέχρι τα Καμίνια, όπως βολεύεται η ΤΡΕΝΟΣΕ δηλαδή και όχι ο κόσμος», και  

> «Θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση για τη μεταφορά των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ μέσω  του σταθμού των Τσουκαλεΐκων όπως έχει ζητηθεί κιόλας, φυσικά με την ανάλογη προσαρμογή και στην ώρα λόγω των βαρδιών των εργοστασίων. Oλα τα άλλα δείχνουν το λιγότερο σκοπιμότητα και έλλειψη σοβαρότητας».

Οι σιδηροδρομικοί μέμφονται τις κυβερνήσεις «που εναλλάχτηκαν στην εξουσία τα τελευταία χρόνια διέλυσαν το σιδηρόδρομο σπάζοντας τον σε μικρές εταιρίες για να τον ξεπουλήσουν…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα