ΑΑΔΕ: Έρευνα για μισθωτούς-συνταξιούχους που «τσιμπά» η εφορία

02.12.2023 / 10:35
money

«Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται»… Την λαϊκή παροιμία επιβεβαιώνουν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε όσους δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, καθώς ακόμα αν και μπορούν να κρύβουν πόσα βγάζουν, δεν μπορούν όλοι τελικά να αποκρύψουν πόσα ξοδεύουν.

Η κυβέρνηση βάζει πλέον στόχο να πιάνει τους φοροφυγάδες, όχι μόνο με τεκμήρια και πλατφόρμες καταγγελιών, αλλά και από ελέγχους «πόθεν έσχες» με βάση τις δαπάνες που η Εφορία βλέπει πλέον ότι κάνουν.

Με βάση τις καταθέσεις σε τράπεζες, αγοραπωλησίες ακινήτων ή αυτοκινήτων κλπ, μέχρι τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων των παιδιών τους ή λογαριασμούς ύδρευσης για να γεμίζουν πισίνες και δεκάδες άλλες προσωπικές και οικογενειακές δαπάνες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προσδιορίζει φορολογητέα εισοδήματα που υπερβαίνουν τα δηλωθέντα και θα καλεί όσους εντοπίζονται για εξηγήσεις.

Τη στιγμή αυτή καταρτίζονται λίστες δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών που δηλώνουν ότι ζουν με εισοδήματα 5.000 ή 9.000 ή 10.000 ευρώ, αλλά ξοδεύουν και αποταμιεύουν πολύ περισσότερα κάθε χρόνο, δηλαδή πάνω από 15.000 ή 20.000 ή και 100.000 ευρώ το χρόνο!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα