Α. Τσίπρας: «Το βράδυ των εκλογών σκέφτηκα να παραιτηθώ»

30.05.2023 / 20:45
ka 5

«Δεν θα κρυφτώ, δεν ξέρω ποια είναι η εντύπωσή σας για τους πολιτικούς. Δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος, έχω συναισθήματα. Σκέφτηκα την παραίτηση. Όταν όμως ξεπέρασα το σοκ συνειδητοποίησα ότι το μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποταχτήσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τις ώρες μετά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ακόμα: «Επειδή είναι η πρώτη μου τηλεοπτική συνέντευξη μετά από ένα οδυνηρό σοκ, θα μου επιτρέψετε να προσπαθήσω να μιλήσω με μεγάλη ειλικρίνεια. Ήταν ένα σοκ που μας δημιούργησε συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης.

Προέχει να ξεπεράσουμε το σοκ και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε να βρούμε αιτίες στους πολίτες ή στους αντιπάλους μας. Εκείνοι τη δουλειά τους έκαναν. Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες σε εμάς. Στον τρόπο που επικοινωνήσαμε το μήνυμά μας, στην εικόνα Βαβυλωνίας που εξέπεμπε η εικόνα μας».

«Εγκλωβιστήκαμε στην απλή αναλογική. Η απλή αναλογική παραμένει όραμα και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς. Όραμά μας ήταν ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα, με κυβερνήσεις συνεργασίας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη με εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης εκτός της ΝΔ, που βλέπει πως πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας προεκλογικά και είδαμε πως η στάση των άλλων κομμάτων στη συνεργασία ήταν εχθρική».

«Οι πολίτες ψήφισαν με το φόβο ότι θα αυξήσουμε τις εισφορές»

«Ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου, την ατζέντα με βάσει συζήτησης για όσα συνέβησαν το 2015 και όχι από το 2019. Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη υπό τον φόβο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές», είπε.

«Η δήλωση για όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή διαστρεβλώθηκε. Δεν αναφέρθηκα στους Χρυσαυγίτες που στέλνουν στελέχη μας στα νοσοκομεία αλλά σε πολίτες που ψήφιζαν» ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα