Α. Κατσανιώτης: «Βασικός πυλώνας του νέου Υγειονομικού Χάρτη το Γενικό Κρατικό   Νοσοκομείο Πατρών»

10.04.2023 / 16:36
PHOTO-2023-04-10-14-50-13

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» επισκέφθηκε σήμερα, Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε με τον Διοικητή, Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον Υποδιοικητή, Παναγιώτη Δημόπουλο, εκπροσώπους των ιατρών, νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε κλινικές και βοηθητικούς χώρους, προκειμένου να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πολίτες για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Α. Κατσανιώτης: «Βασικός πυλώνας του νέου Υγειονομικού Χάρτη το Γενικό Κρατικό   Νοσοκομείο Πατρών» 4

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ότι το Νοσοκομείο έχει βελτιώσει τις δυνατότητές του σε σχέση με το 2019 και παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα ανάγκη για σημαντικές παρεμβάσεις και ενίσχυση, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής η παρουσία ενός ισχυρού «Άγιου Ανδρέα», κάτι που όπως είπε αποδείχτηκε περίτρανα στην επείγουσα φάση της πανδημίας, κατά την οποία το Νοσοκομείο συνέβαλε καθοριστικά, ώστε να αντέξει το δημόσιο υγειονομικό σύστημα, όχι μόνο για την πόλη της Πάτρας, αλλά συνολικότερα για τη Δυτική Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, πέρα από τα αυτονόητα συγχαρητήρια που έδωσε στο σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου για την υψηλή επαγγελματική συνείδηση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, υπογράμμισε ότι ο «Άγιος Ανδρέας» παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και του νέου υγειονομικού χάρτη που θα υλοποιηθεί μετά τις εκλογές από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Α. Κατσανιώτης: «Βασικός πυλώνας του νέου Υγειονομικού Χάρτη το Γενικό Κρατικό   Νοσοκομείο Πατρών» 5

«Η χώρα έχει ανάγκη από έναν σύγχρονο σχεδιασμό και μία συνολική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, κάτι που αποτελεί μία από τις μείζονες προτεραιότητες της ΝΔ για την επόμενη περίοδο, τώρα που ξεπεράστηκαν οι επείγουσες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκεται ο ασθενής και το πώς θα μπορεί να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, σε σύγχρονες δομές, με επάρκεια  προσωπικού και σύγχρονο εξοπλισμό.  Σε αυτόν τον σχεδιασμό, δομές όπως το Γενικό  Νοσοκομείο της Πάτρας αποτελούν πυλώνες που θα ενισχυθούν, ώστε να ανταποκρίνονται στον χαρακτήρα ενός  σύγχρονου νοσηλευτικού φορέα του 21 ου αιώνα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσανιώτης, που παράλληλα, μετέφερε και τις ευχές του για το Πάσχα στο σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, ο κ. Κατσανιώτης είχε επισκεφθεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε και συνεχάρη τη νέα Διοικήτρια, Ασπασία Ρηγοπούλου, για την ανάληψη των καθηκόντων της, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την μεγάλη και καθοριστική ανακαίνιση και ανάπτυξη του παιδιατρικού Νοσοκομείου, συνιστά μία μεγάλη και πολύ σημαντική προσπάθεια, στην οποία θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι, ο καθένας από την πλευρά του. Τέλος, την ίδια μέρα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μεταφέροντας τις ευχές του στο προσωπικό και τους συνοδούς των μικρών ασθενών.

Α. Κατσανιώτης: «Βασικός πυλώνας του νέου Υγειονομικού Χάρτη το Γενικό Κρατικό   Νοσοκομείο Πατρών» 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα