Α. Μπάκας για τα προβλήματα των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας

04.04.2023 / 22:13
DSC_1096_copy_4512x3012

Το σοβαρό πρόβλημα της άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, τέθηκε στο επίκεντρο μιας εποικοδομητικής συζήτησης κατά την επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεμιστοκλή – Ανδρέα Μπάκα στην εταιρεία εμπορίας φυτών και πολλαπλασιαστικού υλικού του Φίλιππα Λιάκου.     Συγκεκριμένα, η μη επαρκής άρδευση, που απασχολεί το σύνολο των αγροτών και των κτηνοτρόφων, καθώς και το υψηλό παραγωγικό κόστος προστίθενται στη μη ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα, είναι εμφανής η έλλειψη κινήτρων για την δημιουργία ομάδων παραγωγών, με στόχο την άμεση μείωση του κόστους, μοντέλα που λειτουργούν ήδη με επιτυχία στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας    εξέθεσε λεπτομερώς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την ανάπτυξη και τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, καθώς και για τις απαραίτητες υποδομές που πρέπει να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για την προσέλκυση ενός σταθερού τουριστικού ρεύματος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόσο για τους αγρότες όσο και για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που αφορούσαν την διαγραφή των τόκων οφειλών και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Επρόκειτο για γενναία μέτρα που υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε μια δύσκολη εποχή για την εθνική οικονομία, τα οποία, δυστυχώς, πήρε πίσω η Νέα Δημοκρατία, με αναπόφευκτη επίπτωση αγρότες, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να δουν να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αντιμετωπίζοντας και τον κίνδυνο να χάσουν την πρώτη κατοικία τους, το χωράφι τους ή την επιχείρησή τους.

Α. Μπάκας για τα προβλήματα των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας 4
Α. Μπάκας για τα προβλήματα των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας 5
Α. Μπάκας για τα προβλήματα των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας 6

Ενώ, δεν ξέχασε να αναφέρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ως μοναδική διέξοδο. Προτάσεις ρεαλιστικές που την επόμενη ημέρα θα υλοποιηθούν, μερικές εκ των οποίων είναι :

  • Ρύθμιση των χρεών της πανδημίας: διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπόλοιπου- Ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019
  • Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός
  • Νέος πτωχευτικός κώδικας -ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.
  • Ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με συγκεκριμένα και εξειδικευμένα μέτρα.
  • Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ με θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό σε μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
  • Επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε τρεις ισόποσες δόσεις, αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά
  • Βιώσιμη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα
  • Ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και της αγοράς τροφίμων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα