AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ: Τα ΄΄ΝΑΙ΄΄ που δεν λέει ο Πελετίδης και εξοργίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας

Το καρναβαλικό άρμα του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μερικών συριζαίων καρναβαλιστών, αφού ως ιδέα στήθηκε, οργανώθηκε, υλοποιήθηκε από τον επίσημο κομματικό μηχανισμό) είχε συγκεκριμένες στοχεύσεις, που αποκάλυψαν την πραγματική – κι όχι την ψευδεπίγραφη - πολιτική ταυτότητα με την οποία πολιτεύεται ο Σύριζα.
Το χρυσαυγίτικης έμπνευσης ταμπελάκι ΄΄εγώ είμαι από την Κοζάνη΄΄ήταν απλά η ατραξιόν της παράστασης που δόθηκε και φανερώνει μία πλευρά της μετάλλαξης τού κατ΄επίφαση ΄΄αριστερού΄΄ Σύριζα.
Το δε ΄΄καταραμένο φίδι΄΄, που – κατά τον Σύριζα – είναι το ΚΚΕ, δείχνει μία άλλη πλευρά της πολιτικής μετάλλαξης και ακόμη ότι, σε αυτό το κόμμα εκκολάπτονται ταξικοί γενίτσαροι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης ( μην μου πείτε ότι κι εδώ δεν μπήκε χρυσαυγίτικο χέρι ; Άλλωστε τι χειρότερο για το ΚΚΕ θα έγραφε ο Κασιδιάρης !)
Το κυρίως πιάτο, όμως, βρίσκεται στο βασικό μήνυμα που ο Σύριζα ήθελε να εστιάσουν όλοι την προσοχή τους , ότι ο Πελετίδης λέει ΟΧΙ στα δικά τους ΝΑΙ που, υποτίθεται, είναι για την πρόοδο της πόλης.
Ας δούμε τα βασικότερα από τα ΝΑΙ τους, που ο Πελετίδης εμποδίζει με τα ΟΧΙ του :
• Αυτοί λένε ΄΄ναι΄΄ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις λαικών κατοικιών, ενώ ο Πελετίδης λέει ΄΄όχι΄΄.
• Αυτοί λένε ΄΄ναι΄΄ στην επιφανειακή διέλευση του τρένου και άρα στη διχοτόμηση της πόλης κι ο Πελετίδης ζητάει υπογειοποίηση.
• Αυτοί λένε ΄΄σας παραχωρούμε με επαχθείς όρους το θαλάσσιο μέτωπο΄΄ κι ο Πελετίδης απαντά ΄΄το θέλω καθαρό από νομικά κωλλύματα και παγίδες΄΄.
• Αυτοί (όπως και οι προηγούμενοι) ζητάνε αξιολογήσεις υπαλλήλων, δηλαδή απολύσεις κι ο Δήμαρχος αρνείται να συναινέσει.
• Θέλουν να φορτώσουν στους δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαίας και Ερυμάνθου το φράγμα Πείρου και ο Πελετίδης αρνείται αυτή την ευθύνη (όπως και οι δύο άλλοι δήμαρχοι) για να μην χαρατσωθούν οι δημότες και να μην μπουν σε περιπέτειες οι δήμοι για κάτι που δεν γνωρίζουν πως να διαχειριστούν.
• Αυτοί επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση του Καρναβαλιού (πέρυσι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ηλ.Γρηγόρης το είπε καθαρά ΄΄δώστε σε ιδιώτες το Καρναβάλι΄΄) και ο Πελετίδης δηλώνει πως το Καρναβάλι θα μείνει υπό την ευθύνη του δήμου.
• Αυτοί στήνουν παντού διόδια κι ο Δήμαρχος δηλώνει ότι αυτό είναι ληστεία γιατί ο λαός έχει πληρώσει τους δρόμους με τη βαριά φορολογία.
• Αυτοί θέλουν να εγκαταστήσουν δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νέο λιμάνι, δίπλα από κατοικημένες περιοχές και ο Πελετίδης ζητάει να τηρηθούν οι διεθνείς όροι ασφαλείας ώστε να αποτραπούν σοβαροί κίνδυνοι σε περίπτωση ατυχήματος (το ίδιο ζήτησε από τον ΟΛΠΑ ακόμη και ο υπουργός Γ.Σταθάκης).
• Ο Δήμαρχος ζητάει τον πρώην σκουπιδότοπο στο Ρηγανόκαμπο για να δημιουργήσει ο δήμος το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας κι αυτοί απαντούν ότι η έκταση είναι στο ΤΑΙΠΕΔ και αναζητείται ιδιώτης- αγοραστής.
Αυτά είναι τα σημαντικά ζητήματα της πόλης στα οποία αναφέρονται οι συριζαίοι και δεν τους κάνει το χατίρι ο Πελετίδης με ένα ΄΄ναι΄΄.
Ας κρίνει ο καθένας αν οι αρνήσεις του Πελετίδη στα παραπάνω ζημιώνουν ή ωφελούν τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών ή, αντίθετα, αν οι προτάσεις του Σύριζα έχουν – έστω στο ελάχιστο – φιλολαικό χαρακτήρα.
Κι επειδή γνωρίζουν ότι το πολιτικό τους εκκρεμές έχει πάει προς τα δεξιά και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις θέσεις που είχαν πριν γίνουν Κυβέρνηση, αντιδρούν με απίστευτη επιθετικότητα εναντίον όσων τους θυμίζουν διακηρυγμένες θέσεις τους στο παρελθόν ή εκφέρουν αντίθετη άποψη από τη δική τους. Αυτό το φαινόμενο συναντάμε καθημερινά και στο διαδίκτυο, όπου ο Σύριζα έχει κάνει ΄΄κίνημα υβριστών΄΄.