Νίκη Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο – Το ΑΕΙ της Πάτρας ήταν από τα πρώτα που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον

08.09.2021 / 10:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πανεπ

Εμβολιαστικά κέντρα έξω από κάθε πανεπιστήμιο προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφέρθηκε και στα ποσοστά εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και παιδιών.

Να θυμίσουμε πως από το καλοκαίρι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει δηλώσει ενδιαφέρον να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα εντός των κτιρίων και των campus του ώστε να διευκολυνθεί ο εμβολιασμός φοιτητών , εκπαιδευτικών αλλά και διοικητικού προσωπικού.

Μάλιστα όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες στον “Νεολόγο” και στο Dete.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, η Πρυτανεία έχει ζητήσει την κινητή μονάδα εμβολιασμού η οποία θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο όπου στο ΑΕΙ θα βρεθούν οι πρωτοετείς φοιτητές

Μιλώντας στο Open σήμερα η Νίκη Κεραμέως είπε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο οι συζητήσεις για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι στα πανεπιστήμια «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης. Για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος. Στο υποσύνολο των φοιτητών τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι υψηλότερα τα ποσοστά των εμβολιασμένων».

Έκανε γνωστό ακόμα «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις» για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι «θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο».

«Το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα», ήταν τα λόγια της κ. Κεραμέως.

Οπως σημείωσε το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται στο 79% ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους»
Στο ερώτημα γιατί ξεκίνησε τώρα η καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «η καμπάνια ξεκίνησε εντατικά επειδή τώρα επέστρεψαν τα παιδιά από τις διακοπές τους». Δεν έκρυψε πάντως ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τους εμβολιασμούς και γι’ αυτό ζητάμε από τους γονείς να σπεύσουν με τα παιδιά τους».

Επίσης εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση. Σημείωσε εξάλλου ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

«Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», τόνισε η κ. Κεραμέως προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα