800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και παραγγελία 250 νέων ασθενοφόρων

01.09.2023 / 10:46
Τελετή παράδοσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) των πρώτων 6 από τα συνολικά 17 ασθενοφόρα, που αγοράστηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών με χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό για την κατάθεση δωρεών προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού Covid-19 παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο τραπέζι του υπουργικού σήμερα η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, με μια σειρά νομοσχεδίων που επιφέρουν μεγάλες αλλαγές να τίθενται επί τάπητος.

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Υγείας περιλαμβάνει την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού για μεταρρύθμιση και ενίσχυση της επιχειρησιακής δυναμικότητας του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα προβλέπει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, με στόχο εντός του 2024 να έχουν ενταχθεί 800 μόνιμοι εργαζόμενοι, ενώ ήδη έχουν προκηρυχθεί οι πρώτες 111 θέσεις επικουρικού προσωπικού στην Αθήνα.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην επανεκπαίδευση όσων υπηρετούν στο ΕΚΑΒ και στην υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο των πρώτων βοηθειών που παρέχει στους πολίτες.

Επίσης, θα γίνει προμήθεια 200-250 ασθενοφόρων και θα αναβαθμιστούν τα ψηφιακά συστήματα, ώστε οι υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα