Μαιζώνος-Από εμπορικός δρόμος γίνεται μπαρόδρομος-Διπλασιασμός ενοικίων | dete

Μαιζώνος-Από εμπορικός δρόμος γίνεται μπαρόδρομος-Διπλασιασμός ενοικίων

Νέες φωτιές ανάβει η απόφαση του Δήμου να θέσει σε ισχύ την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη, Κορίνθου που σε συνδυασμό με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και την επίσης αντιδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως θα φέρει τα πάνω κάτω σε κυκλοφοριακό, επαγγελματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο στη ζωή της πόλης.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Ρώρος, έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, χωρίς αυτή να λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Ο κ. Ρώρος επεσήμανε πως προαπαιτούμενο για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών αλλαγών είναι η επικαιροποίηση της μελέτης Δοξιάδη, η πραγματοποίηση οικονομοτεχνικής μελέτης ως προς τις επιπτώσεις στη ζωή των επαγγελματιών και των κατοίκων στους δρόμους που θα γίνουν αλλαγές.

Ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου αποκάλυψε, πως η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα εκτινάξει στα ύψη τα ενοίκια τα οποία μέσα σε μια νύχτα θα διπλασιαστούν ενώ θα επιστρέψει ο περιβόητος «αέρας».

Ο κ. Ρώρος σημείωσε επίσης, πως μετά τη Ρήγα Φεραίου, η Μαιζώνος με την πεζοδρόμησή της θα είναι ο επόμενος «μπαρόδρομος» της Πάτρας, ενώ για ένα κατάστημα 50 τετραγωνικών στο οποίο σήμερα κάποιος δίνει ενοίκιο 3.500 ευρώ , αυτό θα φτάσει στις 7.000!!!

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κάθε σκέψη για εφαμοφή των αλλαγών χωρίς τις απαραίτητες μελέτες και με δήθεν διάλογο θα είναι καταστροφική για ένα μεγάλο μέρος επαγγελματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις οδούς Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος και Κωνσταντινουπόλεως καθώς εκτός όλων των άλλων δεν υπάρχει και συγκοινωνιακή μελέτη.