7 χρόνια από τον “εφιάλτη” των Capitals Controls

28.06.2022 / 16:40
b1d81303ccf0f7676aa9c900623883c5

27 Ιουνίου 2015, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα σχετικά με το τελεσίγραφο των δανειστών και οι πολίτες αρχίζουν να σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Οι τράπεζες κλείνουν και η χώρα βιώνει την αλήθεια των capital controls.

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, Ν. Παππά, ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν από Δευτέρα, μένουν… δηλώσεις. Οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές μέχρι τις 20 Ιουλίου. Και οι Έλληνες αρχίζουν το «σαφάρι» από ΑΤΜ σε ΑΤΜ για να αντλήσουν το 50ευρώ που μπορούν να πάρουν σε ημερήσια βάση (το ημερήσιο όριο ήταν 60 ευρώ, αλλά τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ είχαν γίνει… σπάνιο είδος). Ενώ η χώρα βαδίζει προς ένα… ακατανόητο δημοψήφισμα και μάλιστα υπό την απειλή ενός σοβαρού κοινωνικού διχασμού, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι σχηματίζουν τεράστιες ουρές για να πάρουν τις συντάξεις τους.  Οι φωτογραφίες με ηλικιωμένους να περιμένουν καρτερικά και με τα μάτια βουρκωμένα, κάνουν τον γύρο της Ευρώπης.

 Μεταξύ αυτών, η εικόνα του 77χρονου, τότε, κυρίου Γιώργου από τη Θεσσαλονίκη, που λυγίζει επειδή δεν μπορούσε να πάρει τη σύνταξη της γυναίκας του

Τα Capital Controls αντί για μερικές εβδομάδες κράτησαν 4 χρόνια

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα