6η ΥΠΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών – Πρόγραμμα εκπαίδευσης υγειονομικών 

12.12.2022 / 12:46
img-5ba825bbcd5f92e8ed6e2071020c5985-v-873x432

Στο πλαίσιο έναρξης του μνημονίου συνεργασίας της 6ης ΥΠΕ με το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών αναφορικά με τις  εκπαιδευτικές ανάγκες των Νοσοκομείων, πρόκειται να δημιουργηθεί μια εκπαιδευτική  πυραμίδα σε κάθε Νοσηλευτική μονάδα, η οποία θα αποτελείται από εκπαιδευτές εκπαίδευσης, κλινικούς εκπαιδευτές και εκπαιδευτές ενηλίκων καθώς και  από εκπαιδευόμενους.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, δημιουργείται  πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες των αναγκών των Νοσοκομείων με σκοπό να υπάρχουν άριστα εκπαιδευμένοι  ώστε να μπορούν να διερευνούν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Βασικός στόχος, είναι σε συνεργασία με τους κλινικούς και τους εκπαιδευτές ενηλίκων, να καταστρώνουν εκπαιδευτικές δράσεις , να εκπαιδεύουν σε συνεχή βάση τους κλινικούς εκπαιδευτές  και τους εκπαιδευτές ενηλίκων καθώς και να  να δημιουργούν  συστήματα αξιολόγησης του προσωπικού, των κλινικών εκπαιδευτών αλλά και των εκπαιδευτών ενηλίκων.

6η ΥΠΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών – Πρόγραμμα εκπαίδευσης υγειονομικών  2

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικών εκπαιδευτών

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαιδευτικό  πρόγραμμα κλινικών εκπαιδευτών που θα αφορά νοσηλευτικό προσωπικό και θα επικεντρώνεται όχι μόνο στις βασικές αρχές εκπαίδευσης αλλά και στις ειδικές  γνώσεις ανάλογα με τον τομέα στον οποίο θα ανήκουν.

Τρεις τομείς εκπαίδευσης

Συγκεκριμένα οι τομείς είναι τρεις. Ο Χειρουργικός, ο Παθολογικός και ο Εργαστηριακός. Συνεπώς οι κλινικοί εκπαιδευτές θα έχουν τη δυνατότητα  να εκπαιδεύουν το νοσηλευτικό προσωπικό σε συνεχή βάση καθώς και να το αξιολογούν  με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Τέλος, θα έχουμε στη διάθεσή μας εκπαιδευτές ενηλίκων υπεύθυνους για την εκπαίδευση του υπόλοιπου προσωπικού ανάλογα τις ανάγκες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα