Ο Τίμιος Σταυρός από τα Ιεροσόλυμα στην Πάτρα | dete

Ο Τίμιος Σταυρός από τα Ιεροσόλυμα στην Πάτρα

Μεγάλη ευλογία για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών η έλευση Τιμίου Σταυρού μετά τεμαχίου Τιμίου Ξύλου, του πολύτιμου αυτού θησαυρού της πίστεώς μας, το οποίο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Θα   υποδεχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής μας Εκκλησίας ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος λαός μας, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Τον χαριτόβρυτο θησαυρό θα συνοδεύει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος ο οποίος θα μεταφέρει τις ολόθυμες ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και την ευλογία του Ζωοδόχου και Παναγίου Τάφου και των λοιπών ιερών Προσκυνημάτων, «τα οποία φυλάττει και υπηρετεί, από αιώνων πολλών, με αυταπάρνηση η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, με την στήριξη και συμπαράσταση του Ελληνικού Γένους, το οποίο οι Πατέρες της Αγίας Γης ευγνωμονούμε».

Θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ.κ. Χρυσόστομος είχε μεταφέρει το παραπάνω αίτημα από την περ. άνοιξη του 2017, κάτι που είχε επισημάνει σε ομιλία του στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 21 Μαΐου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης έξω Αγυιάς.

Το αίτημα του Σεβασμιωτάτου συζητήθηκε την περ. εβδομάδα στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και είχε θετική απάντηση προς την τοπική μας Εκκλησία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόκλητος έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή του από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού η μητέρα του είναι πατρινιά.