64 πρόστιμα στην Αχαΐα μέσα σε μία εβδομάδα, για μάσκες και τήρηση μέτρων

14.10.2020 / 5:00
Patra; Achaia; Πάτρα; Αχαΐα; κοροναϊός; κορονοϊός; κορωναϊός; κορωνοϊός; COVID-19; protection; mask; μάσκα; προστασία; μέτρα; 2020; πανδημία; pandemic; daily life; street; δρόμος; καθημερινότητα; ουρά; τράπεζα; bank;

Δεκάδες είναι οι έλεγχοι και οι περιπολίες από την αστυνομία από την πρώτη μέρα που επιβλήθηκαν τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με την καταγραφή της δράσης της αστυνομίας από τη στιγμή που ο νομός μπήκε σε ένα πιο αυστηρό καθεστώς επιτήρησης (από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου) έχουν γίνει 3.000 έλεγχοι, ενώ έχουν επιβληθεί 64 χρηματικά πρόστιμα των 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και για τους υπεράριθμους.

Πιο αναλυτικά τα πρόστιμα αυτά επιβλήθηκαν 48 σε πεζούς, 10 σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους καταστημάτων, 3 σε πελάτες καταστήματος, 1 σε επιβάτη λεωφορείου και 2 για υπεράριθμα άτομα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Επίσης, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ στην Πάτρα. Ένα σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ύψους 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας του για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας. Ένα σε γραφεία συλλόγου για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ και ένα σε διοργανωτή (γαμπρό) εκδήλωσης για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα