60 πανεπιστημιακοί απ’ όλον τον κόσμο στην Πάτρα | dete

60 πανεπιστημιακοί απ' όλον τον κόσμο στην Πάτρα

Εξήντα (60) Καθηγητές Πανεπιστημίων από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία, παρευρίσκονται στην διήμερη διεθνή επιστημονική συνάντηση με τίτλο: “Νέες ευκαιρίες και προοπτικές της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων” που διεξάγεται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο –ΕΑΠ στην Πάτρα το διήμερο 22 και 23 Μαρτίου 2017.

Κατά την έναρξη των εργασιών της διήμερης επιστημονικής συνάντησης για την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων γιορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, με καλωσόρισμα του Προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητή Βασίλη Καρδάση, ομιλία για την Διαχείριση του νερού και των αποβλήτων στην Αρχαία Ελλάδα από τον Κοσμήτορα Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και ανάλυση της δράσης για την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων από την Πρόεδρο του προγράμματος, Δέσπω Φάττα –Κάσινου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπαλαμπάνης, η βοηθός Περιφερειάρχη Αναστασία Τογιοπούλου, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η διευθύντρια Περιβάλλοντος Περιφέρειας κα Λένα Σπυράκη, ο Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων κ. Γ. Τελώνης και πλήθος φοιτητών.

*Στο πλαίσιο της συνάντησης λειτουργεί εικαστική έκθεση με θέμα το Νερό, του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Τρυπαναγνωστόπουλου καθώς επίσης και έκθεση φωτογραφίας.