6 ασκήσεις για τέλεια χέρια | dete

6 ασκήσεις για τέλεια χέρια

Αν είσαι και εσύ μία από τις γυναίκες που δεν αποχωρίζονται την ζακέτα τους ακόμα και τώρα που η θερμοκρασία είναι στα κόκκινα, γιατί θες να κρύψεις τα αγύμναστα χέρια σου, ήρθε η ώρα να την ξεφορτωθείς. Ακολούθησε τις παρακάτω ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα και απόκτησε χέρια σφιχτά και καλλίγραμμα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία μπάλα γυμναστικής και ένα ζευγάρι βαράκια.

Έλξεις κατά της χαλάρωσης 
Αυτή η άσκηση στοχεύει στο χαλαρό τμήμα από την κάτω πλευρά του μπράτσου, ενώ σφίγγει και την κοιλίτσα. Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών κρατώντας ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Κατέβα σε θέση καθίσματος, έτσι ώστε τα βαράκια να είναι μπροστά από τα πόδια σου. Επανέφερε γρήγορα το σώμα σου σε όρθια θέση, τραβώντας ταυτόχρονα τα βαράκια προς το πιγούνι σου, με τους αγκώνες ψηλά και στο πλάι. Αυτό μετράει ως μία επανάληψη. Προσπάθησε να μη λυγίσεις την πλάτη σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. *3 σετ 15 επαναλήψεων

Για έξτρα δύναμη
Με τις μπουνιές αυτές θα δουλέψεις κάθε μυ του χεριού σου και θα αποκτήσεις χέρια μποξέρ. Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών κρατώντας ένα βαράκι σε κάθε χέρι στο ύψος του στήθους και έχοντας τους αγκώνες λυγισμένους κοντά στο σώμα σου. Κράτα το δεξί χέρι στο στήθος και ρίξε μια μπουνιά με το αριστερό σου χέρι μέχρι αυτό να ισιώσει, στρέφοντας ταυτόχρονα το σώμα σου ελαφρά προς τα δεξιά και κάνοντας μικρή περιστροφή στο δεξί σου πόδι. Αυτό είναι μία επανάληψη. Επανέλαβε 15 φορές από την ίδια πλευρά, αυξάνοντας ταχύτητα, και έπειτα άλλαξε χέρι.

 

 

Στηρίξου στον... ώμο σου
Τα uppercut αυτά θα δυναμώσουν τους μυς των ώμων. Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών κρατώντας ένα βαράκι σε κάθε χέρι στο ύψος του στήθους και έχοντας τους αγκώνες λυγισμένους κοντά στο σώμα σου. Kάνε ελαφριά περιστροφή στο αριστερό σου πόδι και ρίξτε μπουνιά με το αριστερό χέρι προς τα πάνω και διαγώνια προς το σώμα σου, μέχρι το βαράκι να βρεθεί πάνω από το κεφάλι σου. Φέρε το βαράκι πίσω στο ύψος του στήθους και επαναλάβετε με το άλλο χέρι. Αύξησε ταχύτητα καθώς εναλλάσσεις τα χέρια.

Μπράτσο για «φίλημα»
Αυτή η παραλλαγή για πιέσεις εστιάζει στους τρικεφάλους, τους δικεφάλους και τους ώμους. Κάθισε στην μπάλα γυμναστικής με τα πόδια ελαφρώς ανοιγμένα για να ισορροπείς καλύτερα. Κράτησε ένα βαράκι με το δεξί χέρι πάνω από το κεφάλι και με το αριστερό σου χέρι στο γοφό. Λύγισε τον αγκώνα και κατέβασε το βαράκι πίσω σου, μέχρι να ακουμπήσει στην ωμοπλάτη. Σήκωσε το βαράκι και φέρτο στην αρχική θέση. Αυτό είναι μία επανάληψη. Κάνε πρώτα τις επαναλήψεις με το δεξί χέρι και μετά με το αριστερό.

Και τρικέφαλους έχω
Η άσκηση αυτή γυμνάζει τους τρικεφάλους, το στήθος και τον κορμό. Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα χέρια δίπλα στους ώμους, τις παλάμες ανοιχτές, τα πόδια ίσια και τα πέλματα ανασηκωμένα στις μύτες των ποδιών. Τοποθέτησε ένα βαράκι δίπλα στο αριστερό χέρι και ανασήκωσε το σώμα σου με τα χέρια σου, μέχρι αυτά να ισιώσουν. Κατέβα λυγίζοντας τους αγκώνες, μέχρι να πλησιάσεις στο πάτωμα. Έπειτα ανέβα και «ξεκολλώντας» το δεξί σου χέρι από το πάτωμα, πέρασε το κάτω από το σώμα σου για να σπρώξεις το βαράκι δίπλα στο δεξί σου χέρι. Επανέλαβε, τραβώντας το βαράκι από τη δεξιά πλευρά στην αριστερή με το δεξί σου χέρι.

Mix grill! 
Μια άσκηση που γυμνάζει δικεφάλους, τρικεφάλους, ώμους και πήχη. Κάθισε στην μπάλα γυμναστικής κρατώντας ένα βαράκι σε κάθε χέρι στο ύψος του πιγουνιού, με τα χέρια λυγισμένα και κολλημένα στο σώμα σου. Κατέβασε και τα 2 βαράκια μπροστά σου και έπειτα επέστρεψε στην προηγούμενη θέση. Σήκωσε και τα 2 βαράκια πάνω από το κεφάλι, μέχρι τα χέρια σου να ισιώσουν. Οι παλάμες σου πρέπει να κοιτούν προς τα μέσα. Κατέβασε τα χέρια και επανέλαβε την προηγούμενη κίνηση. Αυτές οι 4 κινήσεις αποτελούν μία επανάληψη.

Το «εξτραδάκι»!
Τέλος, μην αφήνεις την επιδερμίδα σου ξηρή και αφυδατωμένη. Για απαλό και λείο δέρμα, φρόντισε κάθε φορά μετά το μπάνιο να απλώνεις την αγαπημένη ενυδατική σου κρέμα σε όλο το σώμα δίνοντας έμφαση στα χέρια τις παλάμες και τους αγκώνες σου.