6η ΥΠΕ: “Να κλείσουν τα Ιατρεία τους οι 40 ιατροί που θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ”-ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ | dete

6η ΥΠΕ: "Να κλείσουν τα Ιατρεία τους οι 40 ιατροί που θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ"-ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Να κλείσουν τα ιατρεία τους έως την προσεχή Παρασκευή, εάν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, καλούνται σύμφωνα με πληροφορίες , 40 γιατροί  της Πάτρας που έχουν υποβάλλει σχετική  αίτηση.

Συγκεκριμένα παρέλαβαν επιστολή από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία φέρει την υπογραφή του Διοικητή Γιώργου Γιαννόπουλου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως εάν θέλουν να συμπεριληφθούν στο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ θα πρέπει να βάλουν «λουκέτο» στα ιατρεία τους.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των παραληπτών – γιατρών, καθώς όπως επισημαίνουν, βάσει της προσωρινής  δικαστικής απόφασης που έχουν στα χέρια τους, μετά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, για το συγκεκριμένο θέμα, τους επιτρέπεται να εργάζονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα, έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση.

Μάλιστα όπως καταγγέλλεται είναι ανήκουστο, να καλούνται εντός τριών ημερών να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Γιώργος Γιαννόπουλος δηλώνει ωστόσο πως «Ο νόμος δεν επιτρέπει να απασχολείται κάποιος γιατρός στο ΕΣΥ και την ίδια ώρα να διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο».

Σχετικά με το χρονικό όριο που ζητείται από τους γιατρούς, να υποβάλλουν στην ΥΠΕ, βεβαίωση αναστολής της λειτουργίας των ιατρείων τους, ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε πως αυτό γίνεται προκειμένου να προχωρήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξη τους στο ΕΣΥ και να διασφαλιστούν τα χρήματα για την μισθοδοσία τους.