6η ΥΠΕ: Κανένα πρόβλημα με τα τεστ κορωνοϊού

12.09.2020 / 9:18
karbelis-2

Ανησυχία είχε προκληθεί από την εντολή προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες να μην στέλνουν προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δείγματα για τεστ κορωνοϊού, αφού όπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο που έφεραν στη δημοσιότητα μέλη της διοίκησης της ΕΙΝΑΠ «λόγω αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ».
Σε ό, τι αφορά όμως την 6ηΥγειονομική Περιφέρεια τα πράγματα ήταν διαφορετικά, λόγω του σωστού προγραμματισμού στον τομέα αυτό και των δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί.
Όπως δήλωσε σχετικά στονMaxfm93,4 ο διοικητής της 6ηςΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, «για τις περιοχές της αρμοδιότητάς μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού λειτουργούν τρία εργαστήρια και δύο μηχανήματα μοριακού ελέγχου.
Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ, στο Πανεπιστήμιο Πατρών (σχετική σύμβαση Πανεπιστημίου και 6ηςΥΠΕ) και στα Ιωάννινα τα εργαστήρια λαμβάνουν δείγματα και δίνουν αποτελέσματα, όπως και σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα τα μηχανήματα μοριακού ελέγχου δέχονται έως 400 δείγματα την ημέρα».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ηςΥΠΕ, ο προγραμματισμός για τη μη διασπορά του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα νοσοκομεία της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα. Υφίσταται και σχεδιασμός, όπως η λειτουργία των πρώην νοσημάτων θώρακος, για επείγουσες περιπτώσεις τυχόν μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και εισαγωγών, με τη βοήθεια που δίνει στο νοσοκομείο του Ρίου και ο «Άγιος Ανδρέας».
Σαφώς, αναμένεται σε όλη τη χώρα περαιτέρω ενδυνάμωση του ΕΣΥ,με γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό, για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα