5 tips για πιο αποδοτικά, γρήγορα και ξέγνοιαστα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

02.11.2020 / 12:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
lidl-0

Συνδυάζοντας κάποια μυστικά οργάνωσης και τις τεχνολογίες αιχμής που πλέον βρίσκονται στην οθόνη του κινητού σας, μπορείς να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα και χρόνο από τα ψώνια του super market, αλλά και να κάνεις την εμπειρία σου εκεί πολύ καλύτερη.

Παρότι φαίνεται κάτι απλό, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μια ολόκληρη επιστήμη, η οποία αν εφαρμοστεί σωστά μπορεί να σου προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα, να σου γλιτώσει χρήματα αλλά και πολύ χρόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που το επισκέπτονται μία φορά την εβδομάδα, για τα ψώνια της οικογένειας, γνωρίζουν ότι μπορεί να δαπανήσουν έως και 4 ώρες, για να πάνε, να παρκάρουν, να ψωνίσουν, να μεταφέρουν κ.λπ. Αν προστεθεί σε αυτό η διαδικασία της δημιουργίας λίστας, η εκτύπωση κουπονιών ή η μελέτη των φυλλαδίων, τότε καταλαβαίνουμε ότι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αποτελούν καθοριστική δουλειά για ένα σπίτι. Ας δούμε πως μπορείς να την κάνεις καλύτερα, συντομότερα, οικονομικότερα, μέσα από πέντε tips που αξίζει να προσέξεις.

1.
Βγάλε ένα εβδομαδιαίο, τουλάχιστον, πρόγραμμα με τα προϊόντα που θα χρειαστείτε στην οικογένεια για διατροφή, καθαρισμό και συντήρηση του σπιτιού. Σε καθοριστική θέση στη λίστα βάλε τα αγαπημένα σου προϊόντα, αλλά και τα πιο απαραίτητα, αυτά που δεν γίνεται να λείπουν ποτέ από το σπίτι σου. Κατόπιν εντόπισε το κοντινότερο κατάστημα που εμπιστεύεσαι και σε εξυπηρετεί. Προτίμησέ το για τις αγορές σου και εξοικονόμησε έτσι χρόνο και χρήματα (από τη βενζίνη για τις σχετικές μετακινήσεις), γλιτώνοντας τις μεγάλες και άσκοπες μετακινήσεις. Κάτι πολύ σημαντικό ειδικά την τωρινή περίοδο, όπου λιγότερες επισκέψεις σημαίνουν λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης από τον κορωνοϊό και ένα καλό μέσο αυτοπροστασίας.

2.
Μελέτησε τα φυλλάδια και τις προσφορές των σούπερ μάρκετ μέσω του internet και επεσήμανε αυτές που σε ενδιαφέρουν. Όμως, μην κοιτάξεις μόνο τις εβδομαδιαίες ανάγκες σου, αλλά τις μηνιαίες, ειδικά σε πράγματα που δεν χαλάνε (κατάψυξης, καθαριστικά, κονσέρβες κ.λπ.). Να είσαι έτοιμος να επωφεληθείς των προσφορών αυτών και να στοκάρεις όταν αυτές είναι πραγματικά σημαντικές.

3.
Κατέγραψε κάπου τα χρήματα που δαπανάς και οργάνωσε ένα ιστορικό αγορών, ώστε να ξέρεις τι ξοδεύεις και πώς αυτό εξελίσσεται μέσα στον χρόνο. Αυτό θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς καλύτερα τις ανάγκες σου, αλλά και να προγραμματίσεις καλύτερα τις δαπάνες σου.

4.
Προτίμησε τα συμπυκνωμένα προϊόντα, τις οικογενειακές συσκευασίες και αυτές που καταλαμβάνουν χώρο σε ύψος και όχι σε πλάτος. Έτσι θα εξοικονομήσεις χώρο στο ψυγείο και στα ντουλάπια, αλλά κάνεις καλό και στο περιβάλλον, καθώς η ελάττωση χρήσης πλαστικού και συσκευασιών αποτελεί οικουμενικό περιβαλλοντικό στόχο.

5.
Εντάξου σε κάποιο πρόγραμμα πιστότητας των σούπερ μάρκετ (loyalty), ώστε να κερδίζεις από τις αγορές σου. Παράλληλα, συγκέντρωσε και χρησιμοποίησε κουπόνια, αν έχεις. Το ιδανικό θα είναι να μπορείς να εξαργυρώσεις απευθείας τα κουπόνια, αφού πρώτα τα ενεργοποιήσεις χωρίς να χρειαστεί να τα τυπώσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα