5 τρόποι να περιορίσεις τη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά σου | dete

5 τρόποι να περιορίσεις τη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά σου

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τη ζωή σου με μιας και ξαφνικά να γίνεις γκουρού της οικολογίας. Μπορείς να αρχίσεις από απλές καθημερινές συνήθειες. Μικρά βήματα για σένα που έχουν όμως μεγάλη αξία για τον πλανήτη. Τις περισσότερες φορές είναι πράγματα που δεν έχουμε καν σκεφτεί ότι προκαλούν κακό. Οι παρακάτω έξι ιδέες μπορούν να σε κάνουν να αποκτήσεις μια άλλη καθημερινότητα με λιγότερο πλαστικό.

1. Έχε μαζί σου μια υφασμάτινη σακούλα για τα ψώνια σου. Δεν χρειάζεται να έχεις ένα πλαστικό σακουλάκι για κάθε πράγμα που αγοράζεις.

2. Βρες ένα γυάλινο μπουκάλι νερού για να έχεις στο γραφείο σου ενώ για τον καφέ σου να έχεις μαζί σου το δικό σου επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι. Μια καλή ιδέα είναι και το καλαμάκι από μπαμπού.

3. Χύμα σαπούνια αντί για τα συνηθισμένα σαμπουάν, κοντίσιονερ και σαπούνια θα σε βοηθήσουν να κάνεις ακόμα και τη διαδικασία του μπάνιου σου οικολογική.

4. Αντικατέστησε την οδοντόβουρτσά σου με μια από μπαμπού. Είναι μία μικρή καθημερινή συνήθεια που όμως μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

5. Προσπάθησε να βάλεις στη ζωή σου το μεταλλικό ξυραφάκι αντί για τα πλαστικά. Με μια μικρή αλλαγή μπορείς να σώσεις τον πλανήτη από τεράστιες ποσότητες μικροπλαστικού.

πηγή: marie-claire.gr