5 πολυτέλειες για… λίγους και εκλεκτούς | dete

5 πολυτέλειες για... λίγους και εκλεκτούς

Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει υλικό αγαθό που δεν εξαγοράζεται με χρήμα, κάνετε λάθος - εκτός κι αν είστε μέλος της παγκόσμιας ελίτ.

Μερικές από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες του πλανήτη δεν μπορούν να αγοραστούν από τον καθέναν, ακόμα κι αν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται, καθώς πολύ απλά είναι προνόμιο των πλουσίων, διασήμων και ισχυρών.

Η τσάντα Birkin του οίκου Hermes, για παράδειγμα, είναι σχεδόν απίθανο να αποκτηθεί από μια κοινή θνητή, ακόμη κι αν διαθέτει το ποσό των 7.500-8.000 ευρώ.

Κι αυτό επειδή δεν υπάρχουν σύστημα παραγγελιών, επίσημη λίστα αναμονής και ενημέρωση σχετικά με το πότε θα είναι διαθέσιμη η επόμενη τσάντα, οπότε μόνο αν είναι κάποιος διάσημος και με σωστές διασυνδέσεις μπορεί να ελπίζει ότι θα αποκτήσει μία. Αντίστοιχα, στην Disneyland της Καλιφόρνιας υπάρχει μια διακριτική πόρτα με τον αριθμό 33, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι κανείς «κοινός θνητός» δεν θα διαβεί ποτέ.

Κι αυτό γιατί οδηγεί στο Club 33, το prive club που ίδρυσε ο ίδιος ο Ουόλτ Ντίσνεϊ για να ψυχαγωγεί τους VIP φίλους του και έχει λίστα αναμονής 14 ετών. Τα μέλη του πληρώνουν 20.000 ευρώ για εγγραφή και 8.200 ευρώ ετήσια συνδρομή, και ανάμεσά τους βρίσκονται ο Τομ Χανκς και ο Τζακ Νίκολσον.

Στο εστιατόριο Rao της Νέας Υόρκης οι τιμές δεν είναι τόσο υψηλές, ωστόσο δεν έχει υπάρξει τραπέζι διαθέσιμο εδώ και 38 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το επισκεφτούν ούτε οι καλύτεροι γευσιγνώστες.

Ισως η προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα να είναι αυτό που αγαπούν οι πελάτες του, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Μαντόνα.

Αν, πάλι, δεν σε λένε Κέιτ Μος ή Τζόαν Κόλινς, αποκλείεται να βρεις ραντεβού για μανικιούρ με τον Λέιτον Ντένι. Ο nail artist, οι υπηρεσίες του οποίου κοστίζουν έως και 26.000 ευρώ, αφήνει ακόμα και πριγκίπισσες της Σαουδικής Αραβίας στην αναμονή.

Αντίστοιχα, ο 50χρονος σχεδιαστής κοσμημάτων Τζέικομπ Αράμπο από τη Νέα Υόρκη δέχεται παραγγελίες μόνο από VIP, όπως η Βικτόρια Μπέκαμ, η Μιράντα Κερ και η Ριάνα, που θέλουν να εντυπωσιάσουν φορώντας κάτι μοναδικό και σχεδιασμένο ειδικά γι' αυτές.