43 νέων από 8 ευρωπαϊκές χώρες έζησαν μια αξέχαστη πολιτιστική βραδιά στα Σελιανίτικα

13.07.2022 / 15:50
selianitika

Ο Οργανισμός “YOUTH WAVES 4 EUROPE” είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, εκπαιδεύει την τοπική κοινωνία, προσφέροντας άτυπη μάθηση σε ενήλικες και νεαρούς πολίτες. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+152, υλοποιήσαμε το Σχέδιο Ανταλλαγή νέων με τίτλο: «SEED 2 Youth Employability project».

Μια ομάδα 43 νέων από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Ουγγαρία και Πολωνία) συγκεντρώθηκαν για το πρόγραμμα: «SEED 2 Youth Employability», για 8 ημέρες στα Σελιανίτικα, από 30/06 έως 7 Ιουλίου 2022.

Μια ενδιαφέρουσα και εποικοδόμηση συνεργασία πρόεκυψε με τον Δήμο Αιγιαλείας, την τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων, κατά την διάρκεια υλοποίησης αυτού του προγράμματος μας στα Σελιανίτικα Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, σημαντική ήταν η επίσκεψη στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, όπου συναντήσαμε τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο. Είχαμε  μια εποικοδομητική συνάντηση και ενδιαφέρουσα με τον Δήμαρχο, ο οποίος μας υποδέχτηκε εγκάρδια και φιλόξενα, όπως χαρακτηρίζει τους Έλληνες.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη στις 6 Ιουλίου 2022 το απόγευμα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μας για την διάδοση του προγράμματος στην τοπική κοινωνία των Σελιανιτίκων, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μας εξέπληξε ευχάριστα, όταν παρευρέθηκε στην εκδήλωση και στο flash mob event, που παρουσίασαν οι νέοι μας. Στην  εκδήλωση παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα Erasmus+ Youth οι κ.κ. Γιώργος Ρούσσος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώτα Παπαδοπούλου δικηγόρος του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Ρόζος Πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων, Θεοδωροπούλου Αντιπρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων.

Η  παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων, με τον έμπειρο εκπαιδευτικό χορού κ. Δημήτρη Μασαούτη,  μας γέμισε χορό, τραγούδια και γεύση από Ελλάδα.  Πράγματι, μας παρουσίασαν, ντυμένοι με παραδοσιακές ελληνικές στολές, παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι χοροί άρεσαν στις Ευρωπαίους νέους μας και καταχειροκροτήθηκαν.

Αυτές οι συνεργασίες των τοπικών Αρχών, του Δήμου με το πρόγραμμα Erasmus και με τον Οργανισμό μας, μας δίνουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, κάνοντας γνωστό το πρόγραμμα Erasmus σε όλους τους πολίτες, για να επωφεληθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Ο οργανισμός μας Youth Waves 4 EU από την Πάτρα  εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Αιγιαλείας, στον Δήμαρχο Αιγιαλείας  κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και στον κ. Γιώργο Ρόζο, Πρόεδρο της Κοινότητας Σελιανιτίκων για την στήριξη, παρουσία και προσφορά την Ελληνικών παραδοσιακών χορών στο πρόγραμμα μας.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν συνομηλίκους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και πολιτισμούς, να κάνουν νέους φίλους, να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν δεξιότητες, να ενισχύσουν τη μελλοντική απασχολησιμότητα τους στη χώρα τους, να αποκτήσουν και να βελτιώσουν ικανότητες επιχειρηματικές, μέσα από εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης για να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Απόκτησαν επίσης πολύτιμες δεξιότητες ζωής που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν προσωπικά, επαγγελματικά και να πετύχουν στη σημερινή κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Με την ενδυνάμωση των νέων, ιδιαίτερα αυτών με τις λιγότερες  ευκαιρίες, συμβάλλουμε στη συνοχή της κοινωνίας και στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Στόχοι του έργου:

Να προωθήσει στους συμμετέχοντες κοινωνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, ομαδικό πνεύμα, ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών, δημιουργώντας ποιοτικές συνεργασίες μεταξύ διαφορετικών χορών και πολιτισμών.

Όλοι οι συμμετέχοντες νέοι μας αναχώρησαν για τις πατρίδες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις για την Ελλάδα και την περιοχή μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα