4.475 οι υποψήφιοι στην Αχαΐα-20 συνδυασμοί και στους πέντε Δήμους

26.09.2023 / 9:33
3

Συνολικά 4.778 είναι οι υποψήφιοι για τους ∆ήµους και την Π.Ε. Αχαΐας, της Περιφέρειας ∆υτικήςΕλλάδας,οιοποίοιδιεκδικούν την ψήφο των πολιτών του νοµού στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η ανακήρυξη των Πρωτοδικείων για τους 20 υποψηφίους δηµάρχους στην Αχαΐα περιέχει 4.475 ονόµατα ενώ οι υπόλοιποι 303 Αχαιοί είναι υποψήφιοι για το Περιφερειακό Συµβούλιο. Στην Πάτρα, οι υποψήφιοι δήµαρχοι είναι τέσσερις και οι υποψήφιοι είναι συνολικά 1.366. -Ο νυν δήµαρχος Κώστας Πελετίδης µε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψηφοδέλτιο µε 405 υποψήφιους δηµοτικούς, διαµερισµατικούς και τοπικούς συµβούλους.

-Ο Βασίλης Αϊβαλής ανακοίνωσε µε το συνδυασµό του «Πάτρα, Σπουδαία και πάλι», εν τέλει, 369 υποψήφιους δηµοτικούς, διαµερισµατικούς και τοπικούς συµβούλους. -Από την πλευρά του, ο Κώστας Σβόλης µε την «Πάτρα Ενωµένη» για πρώτη φορά υποψήφιος δήµαρχος, έχει ψηφοδέλτιο µε 326 υποψήφιους.

-Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωµάς έχει καταθέσει ψηφοδέλτιο µε 266 υποψήφιους δηµοτικούς, διαµερισµατικούς και τοπικούς συµβούλους.

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στο Αίγιο οι συνδυασµοί είναι έξι και οι υποψηφιότητες 1.487. Η παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» µε υποψήφιο δήµαρχο τον ∆ηµήτρη Καλογερόπουλο έχει 407 υποψηφίους, ο συνδυασµός «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» µε υποψήφιο δήµαρχο τον Χρήστο Γούτο έχει 388 υποψηφίους δηµοτικούς, τοπικούς συµβούλους καιπροέδρους κοινοτήτων, η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισµός» µε υποψήφιο δήµαρχο τον Κώστα Σπηλιόπουλο έχει 317 υποψηφίους, η «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» µε υποψήφιο δήµαρχο τον Γιώργο Κουβαρά έχει 127 υποψηφίους, η «Λαϊκή Συσπείρωση» µε υποψήφιο δήµαρχο τον Γιάννη Μποδιώτη έχει 120 υποψηφίους και τέλος η «Αιγιαλέων Πόλις» µε υποψήφιο δήµαρχο τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο διαθέτει 120 υποψηφίους δηµοτικούς, τοπικούς συµβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στα Καλάβρυτα οι υποψήφιοι δήµαρχοι είναι τρεις και οι υποψηφιότητες 449. Ο συνδυασµός του νυν ∆ηµάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» έχει 237 υποψηφίους, ο συνδυασµός «Ενωτική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου ∆ηµάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Κανελλόπουλου έχει 145 και «Λαϊκή Συσπείρωση» µε υποψήφιο ∆ήµαρχο το δηµοτικό σύµβουλο Σταµάτη Ανδριόπουλο κατέθεσε ψηφοδέλτιο µε 67 υποψηφίους δηµοτικούς συµβούλους σε όλες τις ∆ηµοτικές Ενότητες του δήµου και υποψηφίους τοπικούς συµβούλους για τα 2/3 περίπου των κοινοτήτων του δήµου.

ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Για το δήµο Ερυµάνθου έχουν κατατεθεί τρία ψηφοδέλτια µε 253 υποψηφιότητες. Πρόκειται για τη «Συνεργασία για τον Ερύµανθο» του νυν ∆ηµάρχου, Θόδωρου Μπαρή µε 210 υποψήφιους, την παράταξη «Νέα Συµπόρευση για τον Ερύµανθο» µε επικεφαλής τον ∆ιαµαντή Κανελλόπουλο µε 195 υποψήφιους και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» µε επικεφαλής τον Παναγιώτη Σκιαδά.

ΣΤΗ ∆ΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Στη ∆υτική Αχαΐα οι συνδυασµοί είναι τέσσερις και έχουν κατατεθεί συνολικά 920 υποψηφιότητες.Συγκεκριµέναυποψήφιοι συνδυασµοί είναι το «Όραµαγια τη ∆υτικήΑχαΐα»µε επικεφαλής τον νυν ∆ήµαρχο, Σπύρο Μυλωνά, «Αναπτυξιακή Πνοή για τη ∆υτική Αχαΐα» µε επικεφαλής τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, «∆ύναµη Προοπτικής για τη ∆υτική Αχαΐα» µε επικεφαλής τον Φίλιππο Λιάκο και «Λαϊκή Συσπείρωση» µε επικεφαλής τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας έχουµε 7 ψηφοδέλτια µε πρώτο αυτό του νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρµάκη ο οποίος κατέθεσε πλήρη συνδυασµό (παράταξη «Μπροστά για όλους») στην Αχαΐα µε 53 υποψηφιότητες, πλήρες είναι και το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Σκιαδαρέση «Νέα ∆υτική Ελλάδα» µε 53 υποψηφιότητες στην Αχαΐα. Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καρπέτα που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (παράταξη «Μαζί Αλλάζουµε») είναι πλήρες στην Αχαΐα µε 53 υποψηφίους όπως και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» µε επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση είναι πλήρες στην Αχαΐα µε 53 υποψηφιότητες. Από την πλευρά του ο πρώην Βουλευτής Βασίλης Χατζηλάµπρου σε αυτές τις εκλογές επιστρέφει µε την «Αντίσταση Πολιτών ∆υτικής Ελλάδας» µε 39 υποψηφίους στην Αχαΐα, το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κολλιόπουλου «Οι νέοι της ∆υτικής Ελλάδας» έχει 31 υποψηφιότητες στην Αχαΐα, και η «Αριστερή Παρέµβαση – Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» του Χρίστου Κόσινα διαθέτει 21 υποψηφίους στην Αχαΐα, 13 στην Αιτ/νία και 11 στην Ηλεία.

ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα