4 τροφές που οι ειδικοί δε θα… έτρωγαν | dete

4 τροφές που οι ειδικοί δε θα... έτρωγαν

Δεν περνάει μέρα χωρίς να διαβάσουμε ή να ακούσουμε για τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε, υπερτροφές που πρέπει να βάλουμε στο πιάτο μας, για "καλά" και "κακά" έλαια, για θρεπτικά τρόφιμα με καταγωγή από το μακρινό παρελθόν. Επόμενο, λοιπόν, μέσα σε όλη αυτήν την πληροφορία να χανόμαστε. Υπάρχουν, μάλιστα, τροφές, για τις οποίες συχνά ακούμε, αλλά οι ειδικοί δε θα έβαζαν στο πιάτο τους. Μερικές από αυτές θα σας εκπλήξουν!

Ωμό kale

Έχει βρει τη θέση του στις νέες υπερτροφές και χρησιμοποιείται πια παντού από σαλάτες μέχρι smoothies και χυμούς. Ωστόσο, το πράσινο αυτό λαχανικό ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών (περιλαμβάνει το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κατσαρό λάχανο, το κουνουπίδι) και καλό είναι να καταναλώνετε με μέτρο από όσους πάσχουν από υποθυρεοειδισμό. Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι σημαντική, τα σταυρανθή λαχανικά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς, μπλοκάροντας την ικανότητα του να απορροφήσει το ιώδιο.

Nτοματάκια σε κονσέρβα

Η εσωτερική επίστρωση στις κονσέρβες περιέχει διφαινόλη-Α, μία ουσία που μιμείται τη δράση των οιστρογόνων. Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας συντελεί στη «μετανάστευση» της διφαινόλης από την κονσέρβα στο περιεχόμενό της. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα οξύτητάς τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν και διάβρωση του μεταλλικού δοχείου, αυξάνοντας την πιθανότητα δηλητηρίασης από μέταλλα. Επιλέγουμε, λοιπόν, προϊόντα σε χάρτινες ή γυάλινες συσκευασίες ή επιλέγουμε φρέσκες ντομάτες, κατά προτίμηση βιολογικές.

Προϊόντα ντεκαφεϊνέ

Σε δύο από τις κύριες διαδικασίες αφαίρεσης της καφεΐνης χρησιμοποιούνται χημικοί διαλύτες (το χλωριούχο μεθυλένιο και ο οξικός αιθυλεστέρας). Αν και σε υγρή μορφή θεωρούνται ασφαλείς για την επεξεργασία τροφίμων, ωστόσο είναι ιδιαίτερα τοξικοί σε αέρια μορφή ή όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα και επιπλέον δε μπορούμε να γνωρίζουμε την επίδραση της μακροχρόνιας χρήσης τους. Όσο για τα υπολείμματά τους είναι πιθανό να είναι ελάχιστα, αλλά σήμερα βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με επεξεργασμένα τρόφιμα και χημικά προϊόντα και αυτό το αυξανόμενο "τοξικό φορτίο" επηρεάζει την υγεία μας. Καλό είναι, επομένως, να αποφεύγουμε όσο γίνεται τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Γάλα σόγιας

Κατ' αρχάς, πολλές φορές φτάνει σε εμάς (ως γάλα ή γιαούρτι), αφού έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία.  Επίσης, η σόγια περιέχει θρυψίνη, η οποία μπορεί να εμποδίσει την πέψη πρωτεϊνών και την παγκρεατική λειτουργία. Επιπλέον, το γάλα σόγιας περιέχει φυτικό οξύ, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βασικών μετάλλων, όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Πηγή http://www.dailymail.co.uk