4 ΤΟΜΥ ετοιμάζει ο Δημήτριος Κωστακιώτης

Η λειτουργία της πρώτης ΤΟΜΥ (Τοπικής Μονάδας Υγείας) στην Πάτρα είναι πλέον θέμα ημερών. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια επέλεξε η έναρξη των νέων πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας να γίνει από μία περιοχή που είναι ακάλυπτη εδώ και πολλά χρόνια από αντίστοιχες υπηρεσίες περίθαλψης. Αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη ΤΟΜΥ του Δήμου Πατρέων θα στεγαστεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Οπως δήλωσε ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Κωστακιώτης «η επιλογή του χώρου αυτού έγινε για συμβολικούς λόγους. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Παμπελοποννησιακού αναγκάζονταν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης για να εξυπηρετηθούν. Σε συνεργασία με το δήμο Πατρέων μας παραχωρήθηκε χώρος κι έτσι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την πρώτη ΤΟΜΥ».

Πάντως η 6ης ΥΠε προετοιμάζεται και για τρεις ΤΟΜΥ ακόμα. Στην Οβρυά ή στα Δεμένικα, ανάλογα με το πού θα βρεθεί ο πιο κατάλληλος χώρος, στην Αγυιά και την Παραλία.

Μάλιστα  για την περιοχή της Παραλίας έχει ήδη γίνει συνάντηση με την Περιφέρεια προκειμένου να παραχωρηθεί χώρος στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Μονάδας Σπαστικών (πρώην ΠΙΚΠΑ).