3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συνέδριο σταθμός

07.05.2022 / 12:30
ματζαβάς

Γράφει ο Γιώργος Μαντζαβάς

Δικηγόρος Πατρών, Υποψήφιος Σύνεδρος  για το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Επικεφαλής τομέα Εργασίας Δικτύου Νέας Γενιάς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Την ερχόμενη Κυριακή  8 Μαΐου τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης  θα αναδείξουν  τους εκπροσώπους τους για το επερχόμενο συνέδριο, τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις καθώς και το όνομα της παράταξης.

Μιας παράταξης που δεν δίστασε διαχρονικά να ανοίξει τις οργανώσεις της και το κόμμα στην κοινωνία και να δώσει την δυνατότητα σε κάθε πολίτη να συμμετέχει και να εκφραστεί σε αυτό.

Γιατί όμως έχει σημασία η συμμετοχή στις διεργασίες της επόμενης Κυριακής;

Την επόμενη Κυριακή καλούμαστε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς την πολιτική ολοκλήρωση της δημοκρατικής παράταξης. Η συμμετοχή στην ανάδειξη τόσο των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων όσο και στην επιλογή του ονόματος συνθέτουν μια βάση πάνω στην οποία το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνθέσει την πρόταση του προς την ελληνική κοινωνία για αλλαγή σελίδας.

Είναι σημαντικό να ακούσουμε την κοινωνία και να εκφράσουμε μία σύγχρονη, προοδευτικά ρεαλιστική και κοινωνικά ριζοσπαστική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για κάθε πολίτη.

Η πρωτοφανής συγκυρία της πανδημίας, του πολέμου της Ουκρανίας και της διεθνούς κρίσης σε συνδυασμό με την διακυβέρνηση της ΝΔ που επιτελικά αδυνατεί να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα οποιαδήποτε κρίση καθιστούν χρέος και πολιτικό μας καθήκον την δημιουργία μιας εναλλακτικής πρότασης.

Μιας εναλλακτικής πρότασης που θα αντιμετωπίσει δραστικά και αποτελεσματικά ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται χιλιάδες νοικοκυριά από την διακυβέρνηση της ΝΔ.

Μιας εναλλακτικής πρότασης που θα επαναφέρει την χώρα στο προσκήνιου της διεθνούς και της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής σε ότι αφορά την εξωτερική μας πολιτική.

Μιας εναλλακτικής πρότασης που θα επαναφέρει τον πολίτη και την δημοκρατία στην κορυφή της ατζέντας ενός προοδευτικού και συνεχούς διαλόγου με την ελληνική κοινωνία  ώστε να πετύχουμε θεσμικό και δομικό εκσυγχρονισμό του κράτους.

Μιας εναλλακτικής πρότασης που θα δώσει προοπτική στην νέα γενιά να εργαστεί και να δημιουργήσει στον τόπο της και που θα στηρίξει του νέους πολίτες στα πρώτα τους βήματα σε ζητήματα όπως η στέγαση και η εργασία δίνοντας τους σταθερές βάσεις.

Μιας εναλλακτικής πρότασης που θα αντιμετωπίσει το δημογραφικό ζήτημα που αποτελεί σημαντικότερο πρόβλημα ακόμη και από το  δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να δώσουμε το παρόν και να κάνουμε ακόμη ένα βήμα για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Η δημοκρατική παράταξη έρχεται από μακριά και πάει μακριά και σε αυτή τη κρίσιμη ιστορική συγκυρία το  κόμμα μπορεί και πρέπει να ανοιχτεί δίχως φόβο αλλά με πάθος στην κοινωνία. Έχοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη της ιστορικής και αξιακής μας  παρακαταθήκης  οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο και να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα