31 Ρουμάνοι πυροσβέστες επιχειρούν στη φωτιά στον Κουβαρά

17.07.2023 / 14:53
kouvaras-4

Κοντά σε σπίτια συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ και πέρασε το Πάνειο Όρος απομακρυνόμενη από τους οικισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Πέτας Κουβαρά προς Κερατέα, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί η Μονής Ιεράς Σκέπης και Αγίας Κυριακής όπως και ο οικισμός Χελώνι.Με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση των περιοχών Μελισουργός – Τραμπουριά μέσω λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι δυναμείς της Πυροσβεστικής καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε στο protothema.gr ότι η πυρκαγιά μαίνεται στο Πάνειο όρος, όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται από Έλληνες και Ρουμάνους πυροσβέστες.

Στο Πάνειο όρος υπάρχει ο ευρύτερος οικιστικός ιστός. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη ώστε να μην κινδυνέψει κανείς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα